Incendiu violent într-un bloc din Galați. Cum a încercat proprietara să stingă focul

Ultima actualizare: 29-04-2020 10:12

A fost panică, marți seara, într-un bloc din Galați. Un apartament situat la etajul al treilea a fost cuprins de flăcări. Proprietara, o femeie de 85 de ani, se afla în locuință, și a încercat să stingă singură flăcările, până la venirea pompierilor.

 

Se pare că focul ar fi pornit de la o țigară aruncată în balconul ei, de la unul dintre etajele superioare.

Inițial, doar balconul acestui apartament de la etajul trei a fost cuprins de flacări. Aici proprietara avea depozitate mai multe bunuri. Trecătorii au văzut cum femeia încerca disperată să stingă focul cu o mătură.

Trecătoare, către bătrâna care încerca să stingă focul cu mătura: ”Intrați în casă, doamnă!”

Martor: ”O mașină de pompieri, nimic. Femeia-i în casă. Deja sun de 15 minute. A intrat înăuntru, băi, focul! Până vin pompierii… Este o femeie înăuntru. O femeie bătrână”.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale și o autoscară. Operațiunea a fost îngreunată de cantitatea mare de gunoaie pe care femeia le avea depozitate în apartament.

 

Incendiul a pornit de la o țigară

 

Ea a fost evacuată și preluată de paramedicii SMURD. De îngrijiri a avut nevoie și o vecină de la etajul al 4-lea, care s-a intoxicat cu fum și a suferit un atac de panică.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost o țigară aprinsă, aruncată din neglijență de la etajele superioare.

Aceasta a aprins materialele combustibile din balcon, iar incendiul s-a extins la una dintre camere, din cauza vântului. 

Cele două femei care au primit îngrijiri medicale au refuzat însă, să fie transportate la spital pentru investigații.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO