Incendiu la un restaurant din Capitală, luni noapte. Angajații au reușit să iasă pe fereastră

29-12-2020 07:19


A fost panică luni noapte, într-un cartier din Capitală, după ce a terasa unui restaurant a luat foc.

Fumul gros s-a dus spre etajele superioare și a ajuns la mansardă, unde locuiește patronul, împreună cu soția și cei doi copii. Toți erau acasă în acel moment. Angajații restaurantului - care se pregăteau să închidă - au reușit să iasă pe fereastră, înainte de sosirea pompierilor.

În schimb, patronul și familia sa au fost evacuați de salvatori.

Focul a izbucnit aproape de miezul nopții. După ce au făcut ultimele livrări la domiciliu, în timp ce se pregăteau să închidă, angajații au fost alertați de unul dintre ospătari.

Angajată: „Colegul cobora pentru închiderea de zi, a văzut că vine fum pe scări. Nici n-a mai coborât jos, unde ardea, a venit și ne-a anunțat să ieșim, să evacuăm, că luăm foc”.

Toţi angajaţii erau la primul etaj al clădirii, adică în bucătăria restaurantului. Pentru că erau speriați de fumul care a început să intre în încăpere, o parte dintre ei eu ieșit rapid pe geam și au sărit de pe copertină terasei. Ceilalți au fost ajutați de câțiva angajați ai unei benzinării din zonă, care au adus o scară și i-au ajutat să coboare.

Angajată: „M-am speriat, pentru că mi-era frică să nu iau foc pe acoperiș”.

Pompierii, care au ajuns în câteva minute, au evacuat cu o scară familia patronului, care locuiește la ultimul nivel al clădirii. Atât el, cât și soția și cei doi copii au scăpat doar cu o sperietură.

Speriați au fost și ceilalți oameni din zonă, mai ales că, la câțiva metri de locul incendiului, se află o benzinărie. În apropierea localului, la doar câteva zeci de metri, se află Ambasada Mexicului și cea a Malaeziei.

Martor: „Soția mea lucrează în zonă și m-a sunat că e foc și că arde, îi era frică”.

Pentru a preveni extinderea focului, pompierii au intervenit cu cinci autospeciale. Din primele date reiese că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la una dintre prizele de pe terasă.


VIDEO PROTVPLUS.RO