Aproape 50 de copii, toți mai mici de 12 ani, au trecut printr-o experiență greu de uitat în prima lor tabără, la Râu Sadului, în județul Sibiu. În zorii zilei, cabana de lemn în care erau cazați a luat foc.

Atât elevii, cât și adulții care îi însoțeau, au reușit să iasă la timp din clădire și nimeni nu a fost rănit. Pompierii au stabilit apoi că flăcările au pornit de la un cablu electric neizolat corespunzător.

Copiii, veniți de la mai multe școli din Sibiu, dormeau în tabără când, la ora 4 și jumătate dimineața, flăcările au cuprins acoperișul, iar senzorii de fum au pornit alarma. Învățătorii și proprietarii cabanei i-au evacuat imediat pe elevi.

Primarul comunei: Erau copii de clasa zero, clasa întâi, ciclul primar, era prima tabară pe care o organizau acum în sezonul de vară. Părinții au venit individual după fiecare copil, nu au fost probleme la partea asta, au fost evacuați în timp util, fără să fie victime.

La fața locului au ajuns în scurt timp pompierii din localitate, apoi două autospeciale și o macara pentru stingerea incendiilor.

ISU Sibiu: Incendiul se manifestă generalizat, la acoperișul cabanei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. A fost afectat în proporție de 90% etajul superior al cabanei.

Pompierii au stabilit că scânteile care au cuprins construcția de lemn au fost provocate de un scurt circuit, pornit de la un cablu electric neizolat corespunzător.

Cabana avea autorizație pentru securitate la incendiu încă din anul 2008, iar periodic era verificată de inspectorii ISU Sibiu.

După acest incident, tabăra a fost anulată, iar părinții și copiii își vor primi banii înapoi. Construcția era asigurată și va intra în renovare.