Incendiu la cea mai veche mănăstire ortodoxă din Ardeal, Rîmeţ

Dată publicare: 05-07-2019 15:12
Dată actualizare: 05-07-2019 17:44


Pompieri din Cluj şi Alba încearcă de 3 ore să stingă un incendiu violent care a izbucnit la Mănăstirea Rîmeț din Alba. Ard chiliile măicuţelor, acesta a fost apelul pe care l-au primit pompierii la 112 puţin după ora 13, vineri.

Se pare că focul a izbucnit în zona acoperişului şi este greu de stăpânit. Cel puţin până acum 600 de metri pătraţi sunt afectaţi şi nici până la acesta oră nu este stins. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Măicuţele de la mănăstirea Rîmeț erau la masa de prânz când au văzut un fum dens în zona camerele unde sunt găzduiţi pelerinii.

Imediat în zonă au ajuns pompierii de la Alba, însă pentru că incendiul este greu de stăpânit au venit şi echipaje din Turda.

Cel mai probabil, pompierii vor rămâne până târziu în zonă.

Până la această oră nu se ştiu cauzele incendiului şi singura certitudine este că focul a izbucnit în zona acoperişului. Abia după ce focul va fi lichidat anchetatorii împreună cu pompierii vor încerca să afle ce s-a întâmplat.

Măicuţele au reuşit totuşi să salveze icoane şi obiecte de cult din camere afectate de incediu, obiecte vechi şi foarte valoroase. Din păcate însă pagubele sunt imense şi o bună perioadă de vreme nu se va putea locui în cele peste 10 camere afectate.

Acesta mănăstire este căutată anual de zeci de mii de pelerini.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO