Incendiu la Penitenciarul Craiova provocat de un detinut condamnat pentru crima. Trei raniti si 480 de persoane evacuate

31-05-2016 10:05

Un incendiu a izbucnit in zona de maxima securitate de la Penitenciarul Craiova, dupa ce un detinut ar fi dat foc obiectelor din celula.

Incendiul ar fi izbucnit in jurul orei 9:00, iar pentru stingerea lui au intervenit pompierii de la ISU Dolj, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse locale, trei detinuti ar fi fost raniti.

Trei persoane - doi detinuti si un angajat al unitatii - au avut nevoie de ingrijiri medicale, in timp ce 480 de detinuti au fost evacuati.

Incendiul a fost provocat de un detinut care a dat foc bunurilor din celula in care statea singur.

La fata locului au ajuns o autospeciala cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Doi detinuti, intre care si cel care si-a incendiat celula, si un angajat al penitenciarului au avut nevoie de ingrjiri medicale, dupa ce s-au intoxicat cu fum.

"In urma apelului primit, s-a intervenit la parterul uneia dintre cladirile in care sunt cazati detinutii, fiind gasita la fata locului o persoana intoxicata cu fum, care a primit ingrijiri medicale si a fost transportata apoi la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. De asemenea, un alt detinut a primit ingrijiri la cabinetul medical al penitenciarului, ca urmare a unei intoxicatii cu fum si a unui posibil atac de panica. Totodata, un angajat al penitenciarului, prima persoana care a intervenit pentru scoaterea detinutului din celula incendiata, a primit ingrjiri medicale in incinta penitenciarului, tot dupa o intoxicatie cu monoxid de carbon”, a declarat Florin Cocosila, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj.

In urma incendiului, au fost evacuati 480 de detinuti. Conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova a declansat o ancheta in acest caz, pentru stabilirea cauzelor care l-au determinat pe detinut sa dea foc bunurilor din celula in care statea.

”Detinutul era singur in celula, nu se stiu inca motivele pentru care a dat foc bunurilor personale. El este incarcerat pentru omor. Se fac cercetari”, a afirmat subcomisar Marian Ganjoveanu, purtatorul de cuvant al PMS Craiova.

Conform legii, detinutii au voie sa fumeze in celule, astfel ca pot avea brichete sau chibrituri pe care le pot cumpara de la magazinul din penitenciar sau le pot primi de la apropiati in pachetele trimise, a precizat Ganjoveanu.

Si anul trecut, doua celule ale Penitenciarului Craiova au fost incendiate de detinuti, nemultumiti ca fusese intrerupt programul TV difuzat in unitate.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26