Incendiul din Delta Vacaresti a fost stins aproape in totalitate. Pompierii au avut o misiune extrem de dificila. VIDEO

Ultima actualizare: 05-09-2014 07:14
Incendiul din Delta Vacaresti a fost stins aproape...
Incendiu in Delta Vacaresti din Capitala. Patru ma...

Un incendiu de vegetatie uscata a izbucnit marti dupa-amiaza in Delta Vacaresti din Capitala, zona care ar putea deveni Parc Natural.

UPDATE. Incendiul a fost stins aproape in totalitate, la capatul unei misiuni dificile. Drumul a fost greu de accesat, pompierii nu au putut interveni cu furtunurile cu apa, a fost nevoie de o interventie manuala. Cei din zona spuna ca asemenea incendii apar la 2-3 zile. Aproximativ 10 hectare au fost arse, urmand a se face o ancheta pentru a stabili cauzele.

Un incendiu de vegetatie uscata a izbucnit, marti dupa-amiaza, in zona Deltei Vacaresti din Capitala, unde pompierii intervin cu patru autospeciale de stingere, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Potrivit surselor citate, incendiul are cateva focare, pentru ca vantul a intetit flacarile, insa nu afecteaza o suprafata semnificativa.

"Au fost mai multe incendii in zona in vara anului acesta, chiar mai mari decat cel de astazi. Cauzele au fost atat naturale - respectiv autoaprindere, din cauza temperaturilor ridicate -, cat si urmare a unui foc aprins intentionat", au mai spus reprezentantii ISU Bucuresti.

Guvernul intentioneaza sa declare Lacul Vacaresti drept parc natural, dupa ce National Geographic Romania a facut o documentare in zona, aratand ca aceasta gazduieste un ecosistem de peste 100 de specii de pasari, mamifere si reptile.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO