Un incendiu de proporții a izbucnit duminică în Timișoara. Flăcări înalte au înghițit o hală în care erau depozitate echipamente de construcții.

Pompierii s-au luptat cu focul aproape o oră. Fumul gros se putea observa de la mare depărtare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Alarma a fost dată duminică după-masă de un paznic care se afla în curte în momentul în care a izbucnit incendiul. Focul a cuprins întreaga hală cu scule electrice în mai puţin de 20 de minute. Flăcările au mistuit totul în cale, aproximativ 400 de metri pătrați. Din tot ce mai era în interior, pompierii au mai reușit să salveze doar câteva echipamente. Din păcate, proprietarii care plăteau chirie pentru depozit, aveau asigurare doar pentru o parte din marfă.

Cristian Bălulescu, unul dintre proprietari:Este pagubă 100%. Inclusiv birourile care erau separat de depozit au ars.

Fumul negru și gros a afectat o parte din frunzișul aflat la marginea pădurii Verde din Timiș. A fost anunțată și Garda de Mediu.

Dorel Buda, pădurar la Ocolul Silvic Timiș: Pădurea a fost afectată 10%, dat fiind faptul că fumul este foarte fierbinte. În rest, flacăra nu a ajuns.

Intervenția pompierilor a fost una extrem de dificilă pentru că în zonă nu există puncte de alimentare cu apă.

Elena Rădulescu, purtător de cuvânt al ISU Timiș:La fața locului s-au deplasat de urgență nouă autospeciale de stingere cu 40 de pompieri, de asemenea, două autoplatforme de salvare și lucru la înălțime, un echipaj SMURD.

Deocamdată, nu se știe de la ce a pornit dezastrul.

Angajat:Poate de la plăcile ce au fost aduse, compactoarele, poate cum o rămas benzină în interior.

Angajată: Probabil căldura. S-a încins foarte tare, sunt foarte multe scule, sunt foarte multe aparaturi înăuntru.

Din fericire, nu au existat victime pentru că angajaţii nu se aflau la muncă în momentul izbucnirii incendiului.