În ce condiţii ar putea fi carantinat oraşul Voluntari. Anunţul prefectului de Ilfov

Ultima actualizare: 21-11-2020 14:03
Ce se va întâmpla în Otopeni dacă se instituie...
Localitățile din jurul Bucureștiului se închid...

Localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni din Ilfov ar putea intra de sâmbătă seara, de la ora 22:00, în carantină. O mare întrebare care se pune acum este ce se va întâmpla cu oraşul Voluntari

Vineri, DSP Ilfov a solicitat în mod oficial și carantinarea localităților Corbeanca, Mogoșoaia, Măgurele, Popești Leordeni, Otopeni și Dobroiești. Ca să intre în vigoare, măsura trebuie aprobată de INSP, de Comitetul județean și apoi şi de Departamentul pentru Situații de Urgență.  Dacă va fi aprobată, carantinarea ar putea intra în vigoare de sâmbătă seara.

Pentru Voluntari, inspectorii DSP nu au făcut încă o propunere pentru carantină. Vineri, indicele scăzuse sub 9. 

"O să vedem dacă va fi cazul carantinării oraşului Voluntari. Analiza se va face în funcţie de evoluţia epidemiei. Vedem dacă incidenţa va impune acest lucru. Va fi dificil, dar ne vom descurca", a spus prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, la Ştirile ProTV ale dimineţii.

"Vor fi luate măsuri şi pentru a nu se bloca intrarea/ieşirea din fiecare localitate. Vor fi făcute verificări şi în interiorul localităţilor", a mai precizat prefectul, legat de carantinarea localităţilor din jurul Capitalei.

"Nu putem să restricţionăm accesul către şi de la locul de muncă", a spus prefectul judeţului Ilfov. "Ieşirea din locuinţă, însă, va fi făcută doar din motive temeinice".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO