Prefectul judeţului Constanţa: oraşul Năvodari va intra în carantină duminică seara

Ultima actualizare: 21-11-2020 10:01
Constanța și alte 8 mari localități, în caran...
prefect constanta...

Municipiul Constanţa a intrat în carantină vineri seară, la ora 20.00.

Numărul crescut de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 din ultimele două săptămâni, dar şi presiunea pe secţiile de terapie intensivă, au forţat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ia această decizie.

Nimeni nu a mai putut ieşi ori intra în oraş decât cu un motiv întemeiat.

Alte 7 localităţi din judeţ vor intra în carantină sâmbătă seară, la ora 20.00: Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian.

 

Oraşul Năvodari va intra în carantină duminică seară

 

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a declarat în direct la Știrile PRO TV, că și orașul Năvodari va intra în carantină duminică seara.

Năvodari va intra în carantină de mâine seară, mai mult ca sigur. Nicio altă localitate nu se apropie de punctajul din analiza de risc care să necesite impunerea carantinei. Localităţile în carantină sunt, acum, cele din zona metropolitană a Constanţei”, a spus prefectul.

 

”Asta este situația, nu avem ce să facem”

 

Vă rog să îmi prezentați și mie un act de identitate, alături de adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere”.

Așa au fost oprite sute de mașini la intrarea dinspre Autostrada Soarelui. În doar câteva minute s-au format coloane lungi de mașini, pe ambele sensuri.

Angajații Ministerului de Interne au început deja să pună în aplicare măsurile de carantinare a municipiului Constanța.

Astfel de filtre au fost organizate la toate ieșirile din oraș, iar polițiștii verifică declarațiile celor care intră și ies.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: ”Colegii mei au în vedere și verificarea acestor adeverințe eliberate de angajator, dacă se constată faptul că adeverința este una falsă se va întocmi un dosar de cercetare penală".

Organele de control recomandă ca cei care locuiesc în chirie să aibă asupra lor contractul de închiriere sau alt document care să dovedească că locuiesc în oraș.

Reporter: Cum vi se par măsurile acestea?
Șofer: Foarte bune!
Reporter: V-ați așteptat să intrăm în carantină, să avem incidență așa mare?
Șofer: Nu ne așteptam, dar bine că s-a intrat!”.

Preot: ”E spre binele nostru și spre binele tuturor constănțenilor, dar mi se pare o măsură puțin forțată totuși”.

Reporter: Cum vi se par aceste măsuri de carantinare?
Șofer: Domnule, nu pot să zic nimic pentru că asta este situația, nu avem ce să facem”.

Autoritățile au solicitat instituirea carantinei pentru că rata de infectare creștea periculos în fiecare zi.

9,35 la mia de locuitori – aceasta este rata de infectare în municipiul Constanța. Direcția de Sănătate Publică nu s-a limitat doar la această măsură și a propus carantinarea altor șapte localități din județ.

 

Arhiepiscopia Tomisului vrea să organizeze pelerinajul de Sf. Andrei

 

Este vorba despre Lumina, Costinești, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Agigea și Valu lui Traian, care vor intra în carantină pentru 14 zile, sâmbătă seară la ora 20.00.

Iar în mall-urile care vor fi închise la sfârșit de săptămână vor mai funcționa doar magazinele alimentare și farmaciile.

Chiar dacă supermarketurile rămân deschise, speriați, unii localnici s-au înghesuit să își facă provizii.

Silviu Coșa, prefect Constanța: "Pe baza unor chestionare pe care DSP le-a făcut în timpul anchetelor epidemiologice s-a constatat că 77% din cei infectați au purtat mască și au respectat normele impuse prin lege. Ceee ce înseamnă că o mică minoritate este responsabila de suferința tututor acestor oameni".

În ciuda acestor măsuri extraordinare și a pericolului tot mai mare, Arhiepiscopia Tomisului a cerut în instanță dreptul de a organiza pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Andrei.

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie le cere judecătorilor să anuleze decizia Prefecturii Constanța, care prevede că doar localnicii din Ion Corvin au voie să participe la slujba din 30 noiembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO