In 30 de minute, strazile au devenit rauri la Galati. Situatia este alarmanta pentru oamenii din cartierele afectate. VIDEO

Ultima actualizare: 02-06-2014 06:54

Ploile s-au pornit dimineata in aproape toata tara, aduse de un cod galben de vreme rea.

Un cartier din Galati s-a transformat vineri intr-o mica Venetie dupa ce a plouat cu galeata o jumatate de ora. Pe strazi, apa ajungea pana la genunchi, iar curtile si cateva case, au fost inundate. Oamenii isi plang neputinta pentru ca scenariul se repeta de fiecare data cand ploua mai serios.

Asa arata vineri cartierul Valea Orasului din Galati. Lipsa gondolelor ne trezeste la realitate si ne aduce aminte ca ne aflam in Romania. Disperati de raurile de la porti, oamenii au iesit sa ceara ajutor.

"Oamenii sunt extrem de suparati. La fiecare poarta e cate cineva care ne striga. Pe aceasta strada, canalizarile, la fiecare ploaie mai abundenta, se infunda si zona aceasta de oras devine mica Venetie a Galatiului" a relatat Marius Grama, corespondent ProTV

Apa revarsata din canalizare avea un miros de nesuportat, asa ca oamenii s-au gandit sa-si salveze cat mai repede bunurile din calea ei.

"Nu rezolva problema de 25 de ani. Intotdeauna dau vina pe ceilalti, care au fost la putere. Cand vin aia, ca ei n-au bani, dar fac promisiuni. O mizerie de nedescris. Toata canalizarea da afara", s-au plans locuitorii din zona.

Cea mai grea situatie este a batranilor care spun cu lacrimi in ochi ca nu mai au puterea s-o ia de la capat. "Am avut apa in casa de trei ori. Am schimbat dusumelele de trei ori", ne povesteste un batran. Dupa oprirea ploii, pompierii au sarit in ajutorul oamenilor si le-au scos apa din curti.

"La Galati, ruperea de nori, care a aparut in jurul pranzului, a facut necazuri in partea mai joasa a orasului. Apa care a cazut s-a adunat pe strazi. In zona se actioneaza doar cu barcile, pentru ca altfel nu se poate face nimic.

Apa a intrat in mai multe curti si chiar si in case. De 10 zile, Dunarea este umflata, iar canalizarea orasului nu mai face fata. Asa se explica prezenta pompierilor care au venit cu motopompe, incercand sa scoata o parte din apa. Dar e o munca de sisif, pentru ca o asemenea actiune va dura ore intregi", a relatat Catalin Radu Tanase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO