Impactul dramatic al valului 3 de COVID: Tot mai mulți pacienți ajung în stare gravă la ATI

Dată publicare: 18-03-2021 19:32
Dată actualizare: 18-03-2021 19:48


În țară, situația devine tot mai gravă, de la o zi la alta, din cauza infectărilor cu noul coronavirus.

Județul Ilfov este foarte aproape de indicele de șase cazuri la mia de locuitori, iar de joi seară, de la ora 22, Otopeni, Berceni și Brănești intră în carantină.

În București vin paramedici din țară pentru a-și ajuta colegii, iar numărul pacienților de la terapie intensivă crește alarmant.

În stare gravă, la ATI, este și artistul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, care inițial, a refuzat internarea.

Cântăreţul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, a ajuns în urmă cu câteva zile la Spitalul Floreasca. Artistul în vârstă de 71 de ani a fost diagnosticat cu COVID-19 dar, spun apropiaţii, a cerut să fie externat. Acum starea lui este foarte gravă.

Nicu Teisanu, interpret de muzică lăutărească: ”Ştiu că acum câteva zile era în spital şi a cerut să se externeze pe semnătură. Apoi i-a fost rău şi s-a întors la spital."

Rudele se tem de ce este mai rău, pentru că Nelu Ploiesteanu a mai fost internat în 2013. cu probleme respiratorii. În ultima vreme a cântat într-un local din Slănic Moldova.

La ATI sunt peste 1.280 de pacienţi. De aici ne dăm seama cel mai clar de intensitatea valului trei care abia a început. Acum sunt mai mulţi pacienţi în stare gravă la terapie intensivă decât în toamnă, când se înregistrau peste 10 mii de cazuri în 24 de ore. Semn că noile tulpini aduc tot mai mulţi oameni în stare critică.

Singurele paturi de la ATI care mai erau libere, s-au ocupat. Se întâmplă la Unitatea suport Covid din Târgu Mureş, amenajată într-o sală de sport. Aici sunt aduse cazuri din alte judeţe.

Echipele SMURD din Capitală, care nu mai făceau faţă, au primit ajutor din alte judeţe.

După intervenţii, echipajele sunt decontaminate într-un centru aflat în afara Bucureştiului.

În jurul Bucureştiului, în tot judeţul Ilfov, situaţia este foarte gravă. Indicele de infectare se apropie de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori. În unele localităţi este aproape de 10. Multe sunt deja în carantină.

Pentru că vaccinarea pare singura armă împotriva pandemiei, în Timişoara s-a fost deschis primul centru de imunizare non-stop.

Decizia a fost luată având în vedere că Timişoara şi alte 5 localităţi arondate sunt în carantină.


VIDEO PROTVPLUS.RO