Îmbulzeală pe aeroportul Otopeni. Directorul operațional, suspendat și anchetat. Un angajat, infectat cu Covid-19

Ultima actualizare: 30-03-2020 20:00

Aeroportul Otopeni a fost foarte aglomerat în această dimineață. Trei avioane au aterizat unul după altul și au adus sute de pasageri care au stat la trecerea frontierei înghesuiți, fără să respecte distanța recomandată, de doi metri.

Directorul operațional a fost suspendat și este anchetat, iar unul dintre angajații aeroportului este infectat cu coronavirus.

Îmbulzeala de pe aeroport s-a produs în această dimineață în jurul orei 3.30.

În imaginea postată pe Facebook de pilotul Mihai Sturzu se vede cum oamenii stăteau înghesuiți și așteptau cu actele în mâna să treacă de ghișeele Poliției de Frontieră. O parte dintre pasageri purtau măști și mănuși, alții, nu.

Au fost trei curse care au aterizat una după alta, iar oamenii nu au respectat recomandările de a păstra distanță de 1.5 - 2 metri, spun autoritățile aeroportuare.

Directorul operațional a fost suspendat din funcție, iar conducerea aeroportului a anunțat măsuri. De pildă, doar pasagerii unei singure curse vor întra pe flux, ceilalți vor fi obligatati să aștepte.

Unul dintre angajați, infectat cu coronavirus

 

 

Tot luni, aeroportul a confirmat că unul dintre angajați este infectat cu Coronavirus. Acesta se ocupă cu asistența persoanelor cu mobilitate redusă și era nevoit uneori să ia în brațe pasagerii cu probleme ca să-i mute în scaunul cu roțile.

În departamentul respectiv se desfășoară acum o anchetă epidemiologică, iar colegii cu care a intrat în contact sunt izolați.

Paradoxal, toate aceste probleme au apărut într-un moment în care aeroportul și-a redus mult activitatea. Sunt 20 de curse pe zi, care transporta 2.000 de pasageri. Anul trecut, pe vremea asta, erau 40.000 pe zi.

În acest moment, de pe Otopeni se zboară spre Olanda, Belgia, Turcia, Bulgaria, Austria, Marea Britanie și Norvegia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO