Imagini bizare surprinse în Galați. Maşinile merg prin apa Dunării
După ce a inundat faleza din Budapesta, Dunărea începe să facă probleme și la noi. Debitul fluviului la intrarea în țară este aproape dublu față de normalul acestei perioade.
La Galați, mașinile care vor să urce pe bac pentru a traversa spre Tulcea sunt nevoite să treacă o porțiune prin apă pentru că Dunărea a inundat pasarelele.
În zona punctului de traversare dinspre Galați spre Tulcea, Dunărea a înaintat aproape cinci metri pe uscat. Ca să urce ori să coboare de pe bac, șoferii trec cu mașinile prin apă. De aici și problemele...
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Șofer: „Mi-am pierdut numărul la mașină”.
Ca să evite astfel de necazuri, angajații societății care administrează sistemul de traversare a fluviului îi ghidează pe șoferi la urcarea pe bac.
Șofer: „Nu s-a mai întâmplat așa apa să fie, da...”
Bărbat: „Navromul nu ridică pontoanele, ar trebui să ridice pontoanele ca oamenii și mașinile să nu treacă prin apă”.
Pentru ca această procedură să fie realizată ar fi nevoie însă de o macara pe care societatea spune că nu o are.
Cosmin Chelbașu, purtător de cuvânt Navrom Bac: „În zilele următoare, în funcție de posibilități și de condițiile meteo, vom stabili ce e de făcut”.
Nivelul Dunării, marți, la Galați este de 463 de centimetri, cu toate că în alte regiuni, fluviul crește și cu 20 de centimetri pe zi.
Adrian Maizel, purtător de cuvânt AFDJ Galați: „Un nivel destul de ridicat pentru această perioadă. Suntem la început de an. Media mutianuală, la intrarea în țară, în debit, e 5.200 de metri. Astăzi: 9.000. Întotdeauna Dunărea crește nivelul în toate porturile românești datorită afluenților de pe Dunărea de sus”.
Înainte de Anul Nou, nivelul Dunării a crescut aproape de 7 metri, la Budapesta, și a inundat faleza de acolo, unde se afla mai multe restaurante.