Ilie Nastase si Madalin Voicu au depus o sesizare la Parchet in cazul lui Robert Turcescu


Ultimul update: Luni 29 Septembrie 2014 07:08
Data publicarii: Vineri 26 Septembrie 2014 12:37
Categorie: Stiri actuale

Senatorul PC Ilie Nastase si deputatul PSD Madalin Voicu au depus la Parchetul ICCJ o sesizare in cazul lui Robert Turcescu.

Ei cer sa se confirme sau infirme, de catre institutie, afirmatiile facute de Robert Turcescu, despre calitatea sa de ofiter acoperit.

Ilie Nastase a declarat, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca Robert Turcescu ar putea fi si un impostor, sustinand ca livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamnana cu cel pe care el il are. Madalin Voicu a spus ca nu au depus o plangere penala la Parchet, ci o sesizare, o cerere prin care vor ca institutia sa lamureasca aceasta problema. "Problema pe care am incercat sa o lamurim era sa avem certitudinea ca, indiferent de persoana, lucrurile astea nu lezeaza siguranta statului", a mai spus deputatul. El a precizat ca prin aceasta sesizare se incearca sa se gaseasca la Parchetul instantei supreme un raspuns "mult mai aproape de un adevar palpabil", pentru ca altfel s-ar putea vorbi de oricine ca este ofiter acoperit.

Madalin Voicu a mai spus ca nu vor sa fie divulgate nume, ci, daca exista o situatie, sa se verifice daca ceea ce spune Turcescu este adevarat. El a adaugat ca sesizarea a fost semnata de "senatorul Ilie Nastase si deputatul Madalin Voicu".

Oficialii Parchetului General sustin ca solicitarea celor doi parlamentari a fost inregistrata si ca urmeaza sa intre in circuitul obisnuit. In cel mai scurt timp, cei doi vor primi un raspuns in scris.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat marti ca Parchetul instantei supreme evalueaza situatia in cazul lui Robert Turcescu, dupa ce acesta a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit, si ca va comunica daca va fi luata o decizie privind o eventuala ancheta pentru o infractiune. Duminica, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata "Marturise si spovedanie" a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515. "Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a scris acesta.

MApN a precizat ca nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu, ministerul precizand ca aplica legile tarii si ca, daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte.

VIDEO PROTVPLUS.RO