Ministerul Educației: Testarea elevilor nu a fost suspendată. Săptămâna viitoare vor fi testaţi marţi şi vineri

Ultima actualizare: 12-12-2021 20:30

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate, precizează Ministerul Educației, adăugând că testarea se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, in funcţie de disponibilitatea testelor.

Săptămâna viitoare, elevii vor fi testaţi marţi şi vineri.

”Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”, anunță ministerul.

Testare se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, in funcţie de disponibilitatea testelor, mai precizează autoritățile.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii transmite că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice.

Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, având în vedere traseul acestora, ISJ-unitate şcolară-diriginţi/învăţători-beneficiari, este foarte puţin probabilă testarea în cursul zilei de luni.
 

IGSU va primi în această noapte încă 2 milioane de teste

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi în această noapte două milioane de teste rapide din salivă.

"Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze produse de tipul 'Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă', conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopți, 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU", a transmis instituția.

Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021.

Începând de luni, testele vor fi trimise către inspectoratele școlare. 

"Camioanele IGSU sunt pregătite pentru a recepționa cantitatea de teste menționată mai sus, urmând ca mâine, 13 decembrie 2021 aceasta să ajungă la inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației", au punctat reprezentanții IGSU.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO