INFOGRAFIC. Ice Bucket Challenge in Romania. Cine sunt vedetele care si-au turnat apa cu gheata in cap, in scop caritabil

×
Codul embed a fost copiat

Peste 70 de milioane de dolari au fost deja stransi in cea mai inspirata campanie de strangere de fonduri pe care a cunoscut-o vreodata Internetul. Foarte multe vedete din Romania s-au implicat si ele in aceasta campanie caritabila.

Pe Facebook, pe Youtube sau in direct la TV, vedetele din Romania au gasit de fiecare data oportunitatea perfecta pentru a atrage atentia asupra Sclerozei Laterale Amiotrofice. Si au facut-o in acelasi stil ca starurile de peste ocean, unde a inceput campania: turnandu-si apa cu gheta in cap.

Campania s-a dovedit a fi un real succes si a demonstrat ca uneori intreaga planeta se poate mobiliza pentru un scop cu adevarat important. 

In infograficul WWW.STIRILEPROTV.RO de mai jos gasiti cele mai importante imagini de pana acum din campania #icebucketchallenge.

Cu un click vedeti cine pe cine a provocat, iar la dublu click puteti sa vedeti inregistrarea propriu-zisa.

Citește și
Fuego, Cancan
Connect-R l-a provocat pe Fuego sa-si toarne galeata de apa cu gheata in cap. Artistul a facut gestul chiar de ziua lui
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

1- Andreea Marin a fost printre primele vedete din Romania ce au intrat in provocarea turnarii galetii de apa cu gheata in cap. A urmat Cabral. Dupa ce a preluat cea mai populara stafeta a momentului, Andreea Marin a predat-o imediat:"Cabral, in urmatoarele 24 de ore te provoc, tu va trebui sa faci acelasi gest: trezirea la realitate, pretuieste viata, frate!"

2 - CABRAL

Provocarea a venit ca o supriza pentru Cabral. Total nepregatit, pe platoul de filmare de la "Traieste-ti vara", acesta a acceptat sa preia stafeta, chiar sub privirile Andreei Marin, invitata in emisiune. Si, la randul sau, a dat-o mai departe: Marius Moga, Smiley si Mihai Bendeac au fost nominalizati prezentatorului.

3 - MUTU

Pana sa reactioneze Marius Moga sau Smiley, Adrian Mutu i-a surprins pe multi. Adrian Mutu, atacantul echipei Petrolul, a acceptat provocarea venită de la preşedintele executiv al FC Dinamo, Constantin Anghelache, si si-a turnat o galeata de apa cu gheata in cap. El a transmis mai departe provocarea catre colegul sau de echipa Pablo de Lucas, antrenorul secund al echipei nationale Valeriu Rachita si artistilor Cabron, Alex Velea, Antonia.

4 - BENDEAC

Nici Mihai Bendeac nu a stat pe ganduri. Provocat de Cabral in timpul emisiunii "Traieste-ti vara", si-a turnat gheata in cap in alt scop nobil. Bineinteles, a intins si el stafeta mai departe. "Dupa cum bine stiti in ultima vreme in spitalele din Romania este o situatie dramatica, este o foarte mare lipsa de sange. Ii nominalizez pe Andreea Esca, pe care o iubesc foarte mult, echipa Stelei, Patriarhul Daniel si bineinteles nea Piti", a spus Bendeac.

5 - Andreea Esca

"Asa cum v-am anuntat, am acceptat provocarea lansata de Mihai Bendeac si ma alatur campaniei ''Ice Bucket Challenge'', care strange fonduri, pentru cercetarea in domeniul sclerozei. Am facut deja donatia si inainte sa duc gestul pana la capat, in felul in care mi-a sugerat fiica mea, Alexia, ii provoc pe: Catalin Radu Tanase, Loredana, si Iv Cel Naiv", a spus Andreea care a trait provocarea Ice Bucket Challenge in direct la ProTV.

6. LOREDANA

Loredana a acceptat provocarea Andreei Esca si, asa cum a promis la finalul concertului de sambata seara, sustinut la Arad, s-a alaturat campaniei umanitare "Ice Bucket Challenge". In fata a peste 5.000 de fani, Loredana a primit o portie dubla de gheata, pentru ca dansatorii i-au turnat in cap doua galeti pline cu apa rece. Artista s-a alaturat campaniei mondiale de lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice si i-a provocat mai departe pe Ion Tiriac, Angela Gheorghiu si Nadia Comaneci.


7 CATALIN RADU TANASE + TUDOR CHIRILA + ILIE NASTASE

Si Catalin Radu Tanase a raspuns provocarii Andreei Esca si a facut o donatie pe site-ul www.alsa.org. L-a randul sau, a provocat alte trei persoane sa preia lantul de fapte bune. "O tanara de 16 ani voia sa faca asta, dar boala nu a lasat-o asa ca o fac eu pentru ea. Si provoc pe Tiriac, Nadia si Florin Piersic", a spus Catalin. Tudor Chirila si Ilie Nastase au acceptat imediat provocarea lansata de directorul general al ProTV, Aleksandras Cesnavicius, si s-au alaturat campaniei umanitare "Ice Bucket Challenge". "Am acceptat invitatia CEO-ului ProTv si am donat pentru cauza asta, dar si pentru bursa de fericire. Ii provoc la randul meu pe Corneliu Porumboiu si pe violonistul Alexandru Tomescu", a precizat Tudor Chirila.

8 Piedone

Am fost provocat sa particip la campania umanitara #IceBucketChallenge. Chiar daca are si o latura distractiva, este mai important faptul ca putem ajuta niste oameni care au nevoie. Il provoc, la randul meu, pe Catalin Maruta, Alfred Laurentiu Mihai si pe Sorin Oprescu.

9. Maruta

Catalin Maruta s-a alaturat si el campaniei "Ice Bucket Challenge". "Am acceptat provocarea lui Cristian Popescu Piedone. Atat eu cat si sotia mea Andra vom dona bani pentru campania initiala " Ice Bucket Challenge", pentru a ajuta cercetarile in cazul sclerozei. La randul meu vreau sa nominalizez pe urmatoarele persoane : band-ul emisiunii - Trupa Zero Official si trupa Red Blonde, colegul Andi Moisescu, iubita mea sotie Andra si provocarea provocarilor CEO -ul ProTV - Aleksandras Cesnavicius. Aveti la dispozitie 24 de ore! Bafta!"

10. Aleksandras Cesnavicius

Iar Aleksandras Cesnavicius a acceptat provocarea. Initial a facut o donatie pe site-ul alsa.org, pentru sustinerea cercetarilor in domeniul sclerozei, apoi i-a provocat pe Bobonete din Las Fierbinti, Tudor Chirila si pe Ilie Nastase.

11. RADU VALCAN

La randul lui, Radu Valcan si-a turnat in cap o galeata cu apa rece si cuburi de gheata. Spre deosebire de Bill Gates, actorul nu a inventat vreun scripete, ci s-a lasat ajutat chiar de iubita sa, Adela Popescu. Si-a inceput discursul prin a-i provoca pe altii: "Inainte sa trecem la treaba, as vrea sa-i provoc pe Cristian Chivu, Razvan Fodor si Carmen Tanase. Dragilor, aveti 24 de ore".

12. Razvan Fodor si Carmen Tanase

La randul lor Razvan Fodor si Carmen Tanase au raspuns si ei provocarii lansate de Radu Valcan si joi si-au turnat gheata in cap tot in scop nobil.

 

13. CRISTIAN CHIVU

Fostul capitan al echipei nationale de fotbal Cristian Chivu a refuzat sa isi toarne apa rece pe cap, din cauza unei accidentari suferite la inceputul anului 2010, cand evolua la Internazionale Milano, dar a donat bani organizatiei ALS care lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice. "Am primit provocarea Ice Bucket din partea lui Radu Valcan! Merci Radu, m-ai bagat in gura lupului! Am doua variante: fie imi torn o galeata cu gheata in cap, fie fac o donatie. Cum capul meu a fost destul de «primitor» de-a lungul vremii, prefer sa aleg a doua varianta. Contravaloarea «ice bucket» este de 100 de dolari. Eu am donat mai mult, si in numele celor pe care i-as fi putut nominaliza. Pana la urma, ideea acestei campanii este aceea de a strange bani, nu? Deci m-am achitat", a scris Chivu, pe contul sau de Facebook.

14. Amalia Enache

 

 

"Am acceptat provocarea Ice Bucket Challenge venita de la Dana Rogoz. Am facut in primul rand donatia in contul THE ALS Association. Mi se pare cea mai desteapta si eficienta campanie, asa ca leapsa merge mai departe sa inmultim banii stransi pentru cercetarea medicala a acestui tip de scleroza (Doamne ajuta sa reuseasca!) la: Amalia Nastase, Madalina Diana Ghenea si la toata echipa de jurnalisti ROMANIA, TE IUBESC! adica Paula Herlo Alex Dima, Rares Nastase, Cosmin Savu, Anca Nastasi si Cristian Leonte. Multumesc Anthony Icuagu pentru coloana sonora si Claudiu Anghel pentru video" 

15. BOUREANU

 

 

 

Cristian Boureanu a fost printre primii politicieni romani care s-au alaturat campaniei internationale. "Sustinem campania Ice Bucket Challenge. Urmatorii trei pe care ii provoc ca sa aduca fonduri sunt Elena Udrea, candidat la presedintie, Cozmin Gusa si deputatul Sebastian Ghita de la PSD."

16. EMIL BOC

Emil Boc a acceptat provocarea provocarea sportivilor Clubului MMA Transilvania de a se alatura campaniei de donatii ”ASL Ice Bucket Challenge”. Si si-a turnat o galeata cu apa pe cap. Primarul a provocat-o, si el, ca Boureanu, pe Elena Udrea.

17. ELENA UDREA

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat ca va accepta provocarea lui Emil Boc de a se alatura campaniei de donatii "ASL Ice Bucket Challenge" si isi va turna o galeata cu apa rece pe cap. Ea sustine ca va face acest lucru in fata Guvernului, unde il va provoca pe Victor Ponta "pentru a se trezi la realitate".

18. FUEGO

"Provocat de Connect-R, ma alatur campaniei ICE BUCKET CHALLENGE. Am inlocuit apa cu sampanie, in cinstea colegilor mei: Andra, Ovi si Madalin Ionescu, sarbatoritii zilei, pe care ii provoc. La Multi Ani!", a spus Fuego inainte de a-si turna galeata cu apa in cap. Acesta a implinit 38 de ani pe 23 august.

19. OCTAVIAN BELLU

 

 

 

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Bellu, a acceptat provocarea fostei sale eleve, Monica Rosu, de a intra in "ALS Ice Bucket Challenge", turnandu-si apa rece cu gheata pe cap. Intr-o postare video pe contul personal de Facebook, intitulata "Acceptati o provocare pentru o cauza nobila", Octavian Bellu spune ca a acceptat provocarea din partea Monicai Rosu, fosta multipla campioana la gimnastica, dupa care isi toarna apa cu gheata pe cap. Bellu a nominalizat la randul sau trei persoane, care ar trebui sa accepte provocarea in maximum 24 de ore. Cele trei sunt tot foste mari campioane la gimnastica, Daniela Silivas, Simona Amanar si Sandra Izbasa.

20. - LARISA IORDACHE

 

 

 

Multipla medaliata la gimnastica Larisa Iordache a raspuns provocarii ALS ICE Buckt Challenge, in care sunt angrenati numerosi sportivi si vedete mondiale, turnandu-si apa cu gheata pe cap. "Multumesc pentru nominalizare, Adriana Pop si Nicole Citroen", a anuntat gimnasta Larisa Iordache, miercuri seara, pe Facebook, dupa ce postat un filmulet in care isi toarna singura o galeata cu apa cu gheata pe cap. Ea a preluat "leapsa mondiala" si, printre alte persoane, a nominalizat-o mai departe si pe colega ei de la lotul national, Diana Bulimar.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Emil Boc a acceptat provocarea si si-a turnat o galeata cu apa pe cap. Primarul a provocat-o pe Elena Udrea. VIDEO
Emil Boc a acceptat provocarea si si-a turnat o galeata cu apa pe cap. Primarul a provocat-o pe Elena Udrea. VIDEO

Primarul orasului Cluj-Napoca, Emil Boc, a acceptat provocarea sportivilor Clubului MMA Transilvania de a se alatura campaniei de donatii ”ASL Ice Bucket Challenge”.

Connect-R l-a provocat pe Fuego sa-si toarne galeata de apa cu gheata in cap. Artistul a facut gestul chiar de ziua lui
Connect-R l-a provocat pe Fuego sa-si toarne galeata de apa cu gheata in cap. Artistul a facut gestul chiar de ziua lui

Fuego a acceptat, chiar de ziua lui, sa se alature campaniei Ice Bucket Challenge.

Loredana si solistul de la Voltaj au acceptat provocarea
Loredana si solistul de la Voltaj au acceptat provocarea "Ice Bucket Challenge". "A fost la dublu senzatia, au fost 2 galeti"

Loredana a acceptat provocarea Andreei Esca si, asa cum a promis la finalul concertului de sambata seara, sustinut la Arad, s-a alaturat campaniei umanitare "Ice Bucket Challenge".

Catalin R. Tanase, Tudor Chirila si Ilie Nastase au acceptat provocarea
Catalin R. Tanase, Tudor Chirila si Ilie Nastase au acceptat provocarea "Ice Bucket Challenge". Pe cine au provocat

Tudor Chirila si Ilie Nastase au acceptat imediat provocarea lansata de directorul general al ProTV, Aleksandras Cesnavicius, si s-au alaturat campaniei umanitare "Ice Bucket Challenge".

Andreea Esca si CEO-ul ProTV, Aleksandras Cesnavicius, s-au alaturat campaniei Ice Bucket Challenge. Ce NU s-a vazut la TV
Andreea Esca si CEO-ul ProTV, Aleksandras Cesnavicius, s-au alaturat campaniei Ice Bucket Challenge. Ce NU s-a vazut la TV

Catalin Maruta s-a alaturat campaniei "Ice Bucket Challenge" si ajuta la strangerea de fonduri, pentru cercetarea in domeniul sclerozei laterale amio-trofice.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.