Andrei Chiliman ramane in libertate. Magistratii au decis cercetarea primarului sub control judiciar

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat in continuare in libertate sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva.

Cei patru suspecti au ajuns miercuri dimineata in cladirea Instantei Supreme. Andrei Chiliman, primarul suspendat al sectorului 1, a refuzat sa faca declaratii inainte de a intra in sala de judecata. Procesul se va desfasura in spatele usilor inchise.

Procurorii anticoruptie spera sa poata obtine mandate de arestare preventiva pe numele celor 4, retinuti saptamana trecuta sub acuzatii de trafic de influenta sau constituire de grup de crima organizata, intr-un dosar in care se vorbeste despre sume uriase date mita. Fostul deputat PNL Vlad Moisescu este fiul unui fost procuror general al Romaniei si fost presedinte al instantei supreme, cel care a si adus ICCJ in cladirea unde acum se judeca libertatea fiului sau.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

La perchezitii, in casa lui Moisescu a fost gasit un document incheiat in fata unui avocat prin care soacra fostului deputat isi imprumuta fiica si, implicit, ginerele, cu o suma fabuloasa: 3 miliarde de lei. Moisescu se apara spunand ca e vorba de o eroare materiala intrucat nu s-ar fi facut denominarea.

Cu toate acestea, luni, procurorii DNA au pus sechestru asigurator pana la concurenta sumei de trei miliarde lei pe bunurile primarului Andrei Chiliman si ale lui Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad.

Tot miercuri, la DNA Ploiesti vor da explicatii alte personaje implicate in acest dosar: deputatul Sebastian Ghita, dar si soacra lui Vlad Moisescu. Si Andrei Chiliman a ajuns miercuri dupa-amiaza la sediul DNA Ploiesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO