Darius Valcov a iesit din arest cu un nou dosar de coruptie. Procurorii i-au returnat valiza in care a adus tablourile

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16

 Dupa aproape 3 luni de arest preventiv, Darius Valcov s-a intors acasa in noaptea de marti spre meircuri.

Fostul ministru al finantelor a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova, dupa ce marti seara, Instanta Suprema a hotarat sa fie cercetat sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Pentru Valcov, ziua de ieri a venit cu una calda... dar si una rece. A aflat ca e vizat intr-un nou dosar penal, al treilea pe numele lui. Cand a iesit pe poarta inchisorii, el le-a multumit magistratilor ca a scapat de celula, dar nu a vrut sa comenteze conditiile din arest.

Dupa aproape trei luni petrecute in arest preventiv, Darius Valcov a parasit Penitenciarul Rahova si va fi cercetat sub control judiciar.„Fetita mea mi-a spus ca a visat ca o sa vin acasa. Si a avut dreptate”, a declarat fostul ministru, care a promis ca o sa vorbeasca altadata si despre conditiile din penitenciar.

Suspectat de fapte de coruptie, fostul ministru al Finantelor s-a prezentat la procesul sau de la instanta suprema, apoi, escorta penitenciarului l-a dus si la DNA, unde a aflat ca, pe numele lui, a fost deschis un al treilea dosar. Potrivit ultimelor acuzatii de la DNA, demnitarul ar fi cerut 15 procente de la o firma din oras pentru ca primaria sa incheie cu aceasta contracte de reabilitare de fatade de blocuri - peste 130 de cladiri. Asa ar fi incasat demnitarul ilegal mai mult de 2 milioane de lei.

In urma cu doi ani - sustin procurorii anticoruptie - Darius Valcov ar fi primit, in mai multe transe, printr-o firma intermediara, suma de 2.100.000 lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie, astfel incat denuntatorul sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate, se arata in comunicatul DNA.

Tot marti, anchetatorii i-au restituit lui Darius Valcov valiza cu care a adus cateva dintre cele 124 de tablouri pe care le-ar fi cumparat din spagile primite de-a lungul anilor. Operele semnate de pictori celebri, si pe care fostul ministru si le-ar fi dorit intr-o galerie de arta personala, au fost evaluate la peste doua milioane de lei si sunt deja puse sub sechestru de procurori. Vor fi vandute la licitatie, daca Darius Valcov va fi gasit vinovat.

Darius Valcov a fost trimis in judecata in primul dosar, pentru ca ar fi primit doua milioane de euro pentru influenta sa. In al doilea dosar deschis pe numele lui, e acuzat ca ar fi incasat, tot pentru trafic de influenta, 1,7 milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO