Iarna a revenit in forta la munte. Mai multe TIR-uri au derapat pe DN1 si au ajuns in sant

07-04-2017 17:09


Cand abia inverzisera pomii, iarna a revenit in forta la munte. Ninsorile au inceput inca de joi noapte si in scurta vreme au aparut si problemele pe sosele. Mai multe TIR-uri s-au blocat pe DN1A, dupa ce masinile au derapat si au intrat in sant.

Aici in centrul tarii a nins abundent, iar stratul de zapada depaseste pe alocuri 10-15 centimetri. Asa ca nu este de mirare ca si soferii au avut probleme, mai ales pe portiunile de drum necuratate.

Practic, in toate trecatorile din sud-estul Transilvaniei s-a circulat greu, in conditii de iarna. Drumarii spun ca de acesta data au fost pregatiti, mai ales ca meleorologii au emis avertimente cu privire la aceste ninsori. Soferii nu sunt insa de aceeasi parere.

Cu toate ca aveau cauciucuri de iarna, masinile au alunecat pe stratul de zapada proaspat depus. Soferii au fost extrem de suparati, mai ales ca au fost nevoiti sa-si amane cursele.

Nu doar in judetele Brasov si Prahova a nins. Si in Harghita s-a asternut un start de aproximativ 10-15 cm de zapada. Utilajele au iesit sa curete drumurile de dimineata. La 1300 de metri altitudine este peisaj de iarna.

Meteorologii spun ca vremea neobisnuit de rece si ninsorile vor persista cel putin pana sambata dimineata in zona montana.

VIDEO PROTVPLUS.RO