Hoțul de lemne care l-a ucis pe pădurarul din Maramureș, prins după un an de zile. ”N-a fost ceva curat acolo”

Ultima actualizare: 11-08-2020 19:28

După un an de anchetă, audieri și un cerc întreg de suspecți a fost prins hoțul de lemne care l-a ucis pe pădurarul din Maramureș.

Acesta a fost reținut de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și urmează să ajungă în fata instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Pădurarul Liviu Pop, în vârstă de 30 de ani a fost găsit mort în pădure, cu trupul strivit și împușcat de la mică distanță.

Totul s-ar fi întâmplat după ce ar fi încercat să oprească un grup de indivizi care au fost prinși la furat de lemne. În urmă a rămas o familie devastată și doi copii fără tată.

Anul trecut, pe 16 octombrie, tânărul pădurar a fost găsit fară viață, abandonat într-o râpă, în zonă greu accesibilă pe Valea Rogozului.

Acesta era angajat al Ocolului Silvic și se afla la datorie când a plecat să verifice o zonă despre care avea informații că ar fi fost defrișată de hoți.

Deznodământul a fost unul tragic: a fost găsit mort, bătut crunt și împușcat chiar cu propria armă.

Acum, la un an de la tragedie, rudele speră că în sfârșit să se facă dreptate.

Florea Pop, unchi: "Sper ca justiția să-și facă treaba. În pădure ca orice pădurar sunt și probleme, sunt oameni certați cu legea care nu respectă regulamentul silvic. N-a fost ceva curat atunci, era arma ruptă, el avea un picior rupt, i-a făcut și necropsia și s-a mai întâmplat să fie bătut și mereu avea probleme cu pădurea și mai ales aici la Rogoz că era o zonă foarte greu de păzit după cum spunea și el".

Ioan Leșe, văr pădurar: "Aici mai sunt care se și joacă cu furturile. Liviu a mai zis că are probleme acolo, că era ceva corp de pădure particulară".

În urmă a rămas și o familie distrusă care încă nu a aflat ce s-a întâmplat în acea noapte în pădure.

Localnică: "Au rămas 3 fete singure, de nici 1 an și celaltă 5 ani. E o tragedie mare, un băiat de 30 de ani, tatăl lui a murit în urma cu 5 luni și a rămas mama lui singură și nevasta fără soț”.

 

”Ne expunem unor riscuri foarte mari”

 

Potrivit procurorilor, individul reținut ar fi tot din județul Maramureș și ar fi acționat în momentul în care a fost surprins în flagrant.

Cei din zonă spun că deseori se confruntă cu agresiuni din partea indivizilor care vin la furat de lemne iar confruntările sunt periculoase.

Mihai Timbuș, director asociație vânătoare: "Cea mai sigură modalitate e să sunăm la 112, însă de cele mai multe ori până organele de poliție reușesc să ajungă la fața locului este târziu. În cazul lui Liviu a fost prea târziu și de multe ori noi ne expunem unor riscuri foarte mari”.

Individul reținut, suspect în cazul uciderii pădurarului, va ajunge în fața magistraților cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Este acuzat de omorul unui funcționar public, tâlhărie și uz de armă fără drept.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO