Hoții care au aruncat două bancomate în aer, în Galați, prinși în timp ce încercau să detoneze un alt ATM

Ultima actualizare: 23-10-2020 09:59

Patru indivizi, bănuiți că au detonat mai multe bancomate în județul Galați, au fost încătușați ieri și duși la audieri care s-au întins până târziu în noapte.

Suspecții au fost prinși cu doar câteva minute înainte de a da o nouă lovitură. Operațiunea de capturare a fost monitorizată în permanență și din aer, cu ajutorul unui elicopter.

Echipele speciale au fost extrem de atente pentru că unul dintre bancomate avea montat pe el explozibil.

Gabriela Costin, IPJ GALAŢI: "Persoanele au încercat să fugă, dar au fost blocate la faţa locului, imobilizate şi ulterior conduse la sediul poliţiei pentru audieri".

Indivizii, originari din aceeaşi localitate din judeţul Galaţi, erau monitorizaţi de mai bine de o lună de autorităţi. Potrivit poliţiştilor, toţi patru au fost plecaţi în străinătate, unde este posibil să se fi perfecţionat în acest tip de spargere.

Poliţiştii s-au chinuit zeci de minute să dezafecteze dispozitivul explozibil montat de suspecţi pentru detonarea bancomatului. Întreaga operaţiune de capturare a fost supravegheată şi din aer cu un elicopter.

Chestor şef Bogdan Despescu, secretar de stat MAI: "Cei patru bărbaţi au folosit acelaşi mod de operare, acelaşi dispozitiv artizanal în conţinutul căruia se introducea praf de puşca din cartuşe de vânătoare".

Potrivit anchetatorilor, cei patru sunt bănuiţi că au detonat mai multe bancomate din judeţul Galaţi şi au furat peste 130.000 de lei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO