Hoț prins cu ajutorul sătenilor. Spărgea "cutia milei" de la biserici ca să joace la "păcănele"

Ultima actualizare: 25-10-2019 17:35

Un tânăr de 26 de ani din judeţul Iaşi a ajuns pe mâna poliţiei după ce a prădat cutia milei dintr-o biserică din comuna Popricani.

În ultimele două luni a dat două spargeri şi a furat 3.000 de lei. Iar poliţia îl cunoaşte de multă vreme, căci suspectul are deja un palmares bogat: 22 de furturi din biserici şi magazine.

Persoana în cauză este cercetată acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

Autorităţile spun că tânărul de 26 de ani a fost închis timp de patru ani la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Grajduri, pentru că s-a dovedit că în trecut nu avea discernământ când a comis infracţiunile.

Eliberat de curând, în septembrie a furat din cutia milei 3.000 de lei, iar după ce i-a cheltuit, o lună mai târziu, a mai dat o spargere. De această dată a găsit doar 70 de lei şi a fost prins, cu ajutorul sătenilor.

Martor: "Chiar eu l-am urmărit pe băiatul ăsta, l-am văzut când a spart geamul. Eu am fost cel care l-a identificat. Zice că a mai spart aici o dată sau de 2 ori, o dată pe la Popricani. Ăsta nu e întreg la minte, lipsa de ocupaţie. Vine dintr-o familie aşa şi aşa."

Sătenii sunt supăraţi foc şi vor ca tânărul să fie pedepsit, mai ales că, pasionat de păcănele, va avea mereu nevoie de bani - spun oamenii.

Localnic: "E ţicnit, nu e sănătos. Și la Popricani a mai spart anul acesta o dată."

Reporter: "Ce a făcut cu banii?"

Localnic: "La păcănele, la păcănele. A fost înainte de Sf. Marie cu 2 zile, lumea a pus iar bani din nou, că era hramul bisericii. Ăsta trebuie pedepsit"

Localnic: "A sparg geamul, a sărit pe acolo."

Reporter: "A furat mulţi bani?"

Localnic: "28 de milioane. Asta trebuie strâns, trebuie dus la locul lui unde merită. A făcut o dată pozna, a spart aici, a venit a doua oară. Am înţeles că e bolnav cu capul, dar sunt locuri şi pentru ăştia."

Urmează acum cA tânărul să fie supus unei expertize psihiatrice, iar dacă se va dovedi că de această dată a avut discernământ, riscă să ajungă în închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO