Hospice Casa Speranței a devenit, printr-o hotărâre de Guvern, o fundație de utilitate publică
„Aici am renăscut și mă simt ca acasă. Acest loc îmi dă o energie pozitivă, fără oamenii de aici nu aș fi reușit.”
Sunt mărturiile unor pacienți cu boli grave care au găsit sprijin medical și alinare în centrul de zi Hospice Casa Speranței. Fundația, care a îngrijit până acum peste 45 de mii de oameni, a primit joi statutul de utilitate publică. Adică pot beneficia de anumite tipuri de sprijin din partea statului.
Oameni în vârstă, care au probleme de sănătate ori au trecut prin boli grave, sunt îngrijiti în secțiile centrelor Hospice - Casa Speranței. Aici, medici și asistente se asigură că au tot ce le trebuie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei care vin în centrul de zi își împărtășesc poveștile de viață la masă unde, în această perioadă, pregătesc ornamente pentru masa de Paște. Sunt oameni care s-au luptat ani de zile depresia ori cu cancerul. La Hospice au găsit alinare.
Pacient: „Pentru mine e a doua casă. Mi-au dat curaj, suportul moral, în primul rând, omenia pe care am găsit-o aici.”
Pacient: „Distinsa doamnă psiholog mi-a salvat viaţa. În fiecare zi mi-a dat telefon, dimineaţa, prânz, seara, cum mă simt. Nu m-am simţit singură şi mi-am revenit. Asta înseamnă Hospice.”
Pacient: „Suntem într-un grup şi ne mai împărtăşim durerile, poveştile şi plecăm de aici mai încărcate de energie, ne simţim mai bine.”
Peste 45 de mii de persoane care au nevoie de îngrijiri paliative au trecut până acum pragul fundației Hospice. În România sunt, însă în jur de 172 de mii de oameni cu asemenea probleme.
Mirela Nemțanu, director executiv al Hospice: „Fundaţia noastră este singura entitate din ţară care oferă toate serviciile de îngrijirile paleative: internare în secţiile noastre, îngrijire la domiciliu, policlinici, kinetoterapie, suport psihologic, absolut tot ce are nevoie un pacient şi familia lui.”
Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii: „Dacă asta ar fi posibil în toată ţara, România ar fi o ţară mai fericită.”
Hospice Casa Speranței a devenit joi, printr-o hotărâre de Guvern, o fundație de utilitate publică.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: guvern, pacienti, fundatie, hospice casa sperantei,
Dată publicare:
21-04-2022 17:52