Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit necontrolat și îi terorizează pe localnici. „Sunt înfricoşători”


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2020 10:06
Data publicarii: Luni 24 Februarie 2020 09:31
Categorie: Stiri externe

Renumitul traficant de droguri Pablo Escobar, deşi a murit, încă le dă bătăi de cap vecinilor.

Cei 4 hipopotami pe care i-a adus în ograda sa tocmai din Africa s-au înmulţit exagerat, iar acum sunt o mare problemă atât pentru localnici, cât şi pentru eco-sistem.

Pe malurile celui mai mare râu care traversează centrul Columbiei, Rio Magdalena, trăiesc zeci de hipopotami.

Sunt urmaşii celor patru hipopotami aduşi în Columbia, la începutul anilor '90, de celebrul traficant de droguri Pablo Escobar. După moartea acestuia, animalele au fost lăsate în libertate în jurul moşiei traficantului şi s-au înmulţit rapid, devenind o adevărată problemă pentru fauna locală.

Gina Serna, veterinar: "Avem 60 sau 70 de hipopotami în sălbăticie. Aceste animale nu sunt controlate, trăiesc liber. Provoacă o serie de probleme ecologice, afectează ecosistemele din regiunea Magdalena şi dislocă speciile indigene."

Hipopotamii îşi fac uneori apariţia şi pe străzile din orăşelul Doradal, la aproape 4 ore de mers de oraşul Medellin, controlat până nu de mult de Escobar. Animalele - celebre pentru temperamentul extrem de violent -, au fost văzute chiar şi pe terenul de fotbal din apropiere, păscând liniştite la câţiva paşi de copii. Pentru unii dintre localnici, hipopotamii sunt un motiv de bucurie.

Localnic: "E chiar plăcut şi impresionant să-i vezi pe străzile oraşului nostru. Cred că ar trebui să-i păstrăm, pentru că ajută turismul şi oamenii vor să vină să vadă aceste animale."

Însă Nnu la fel de încântaţi sunt cei care s-au trezit cu un hipopotam în faţa casei.

Maria Jaramilla, localnică: A fost de-a dreptul şocant, ne-am speriat teribil. Chiar şi nepoata mea s-a panicat. Când a văzut hipopotamul, m-a întrebat "bunico, ce putem face?" şi i-am spus "nimic, draga mea, stai înăuntru". Voia să plece, pur şi simplu. E de speriat, sunt înfricoşători.

Un hipopotam cântăreşte, în medie, trei tone şi este considerat drept unul dintre cele mai agresive animale din lume. În Africa, sunt responsabili pentru cel mai mare număr de decese provocate de animale sălbatice.

Pentru a rezolva situaţia, autorităţile columbiene speră să obţină fonduri pentru sterilizarea tuturor exemplarelor lăsate "moştenire" de Pablo Escobar.

Tags: hipopotami,

VIDEO PROTVPLUS.RO