Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit necontrolat și îi terorizează pe localnici. „Sunt înfricoşători”
Renumitul traficant de droguri Pablo Escobar, deşi a murit, încă le dă bătăi de cap vecinilor.
Cei 4 hipopotami pe care i-a adus în ograda sa tocmai din Africa s-au înmulţit exagerat, iar acum sunt o mare problemă atât pentru localnici, cât şi pentru eco-sistem.
Pe malurile celui mai mare râu care traversează centrul Columbiei, Rio Magdalena, trăiesc zeci de hipopotami.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt urmaşii celor patru hipopotami aduşi în Columbia, la începutul anilor '90, de celebrul traficant de droguri Pablo Escobar. După moartea acestuia, animalele au fost lăsate în libertate în jurul moşiei traficantului şi s-au înmulţit rapid, devenind o adevărată problemă pentru fauna locală.
Gina Serna, veterinar: "Avem 60 sau 70 de hipopotami în sălbăticie. Aceste animale nu sunt controlate, trăiesc liber. Provoacă o serie de probleme ecologice, afectează ecosistemele din regiunea Magdalena şi dislocă speciile indigene."
Hipopotamii îşi fac uneori apariţia şi pe străzile din orăşelul Doradal, la aproape 4 ore de mers de oraşul Medellin, controlat până nu de mult de Escobar. Animalele - celebre pentru temperamentul extrem de violent -, au fost văzute chiar şi pe terenul de fotbal din apropiere, păscând liniştite la câţiva paşi de copii. Pentru unii dintre localnici, hipopotamii sunt un motiv de bucurie.
Localnic: "E chiar plăcut şi impresionant să-i vezi pe străzile oraşului nostru. Cred că ar trebui să-i păstrăm, pentru că ajută turismul şi oamenii vor să vină să vadă aceste animale."
Însă Nnu la fel de încântaţi sunt cei care s-au trezit cu un hipopotam în faţa casei.
Maria Jaramilla, localnică: A fost de-a dreptul şocant, ne-am speriat teribil. Chiar şi nepoata mea s-a panicat. Când a văzut hipopotamul, m-a întrebat "bunico, ce putem face?" şi i-am spus "nimic, draga mea, stai înăuntru". Voia să plece, pur şi simplu. E de speriat, sunt înfricoşători.
Un hipopotam cântăreşte, în medie, trei tone şi este considerat drept unul dintre cele mai agresive animale din lume. În Africa, sunt responsabili pentru cel mai mare număr de decese provocate de animale sălbatice.
Pentru a rezolva situaţia, autorităţile columbiene speră să obţină fonduri pentru sterilizarea tuturor exemplarelor lăsate "moştenire" de Pablo Escobar.