Haos după protestul transportatorilor. Tatăl unui elev: ”Niște cretini, le dăm banii în avans”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 11 Octombrie 2018 18:15
Categorie: Stiri actuale

Un protest al transportatorilor de persoane s-a transformat joi într-o zi de vacanţă forţată pentru unii elevii şi a dat peste cap planurile a mii de români, care aveau drumuri de făcut.

S-a ajuns în această situaţie după ce firmele care deţin licenţe pe rutele din ţară i-au reproşat ministrului de resort că vrea să le schimbe condiţiile de participare la licitaţii. Oficialul susţine la rândul lui că ar fi vorba despre un boicot, menit să protejeze monopoluri construite în ani.

Din cauza protestului, în Botoşani elevii nu au putut ajunge la şcoală. Asta chiar dacă între unităţile de învăţământ şi transportatori exista un contract.

Tată, către transportator: ''De ce nu asiguri transportul pentru copilul ăsta?! Eu am plătit abonamentul în avans. Dumneata ai făcut o licitaţie pentru traseul ăsta şi nu vine altcineva să se bage peste dumneata. Eu ce fac cu copilul?!

Constantin Bălineanu, tatăl unui elev care face naveta: ''Niște cretini, având în vedere că noi le dăm banii în avans, iar ei nu asigură mijlocul de transport pentru că au ei problemele lor. Trebuia să-şi rezolve problemele astea când erau copiii în vacanţă.

Şi la Braşov a fost haos.

Femeie: ”Venim cu bagaj cu tot şi nu se circulă. Pune oamenii pe drum, nicio explicaţie. Întreb aici, e grevă, nu circulă nimic. Atât îmi spune. Că nu circula nimic.

Culmea este că unii şoferi nu ştiau de ce protestează.

Şofer: ”Așteptăm, noi executăm ordinele care ne sunt date de şefi. Ni s-a spus că de la 9 începe greva.

Scandalul a izbucnit zilele trecute, în urma unui ordin dat de ministrul Transporturilor, prin care sunt modificate condițiile de licitație ale licențelor pentru rutele medii și lungi.

Toţi patronii afiliaţi în federaţiile COTAR şi FORT au ameninţat încă de marţi cu proteste în toată ţara. Până la urma doar cei de la FORT au făcut asta.

Lucian Șova, ministrul Transporturilor: "Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean."

Ministrul susţine că vrea, prin modificările aduse, ca orice firmă care aduce condiţii mai bune de călătorie şi preţuri mai bune pentru bilete să poată intra pe trasee.

Augustin Hagiu, președintele FORT: "Ministrul minte. A minţit opinia publică prezentând trunchiat şi eronat prevederile propriului ordin de ministru. Sunt eliminate astfel, de către actualul ministru, criteriile de evaluare respectiv structura parcului auto, gradul de confort al autovehiculelor, vechimea neîntreruptă pe traseu şi dotarea cu aer condiţionat."

În scandal a intervenit şi Consiliul Concurenţei.

Bogdan Chirițoiu, preşedinte Consiliul Concurenţei: "Aceste modificări au fost recomandate şi de noi în mai multe rânduri. E normal să conteze un preţ mai bun pentru cetăţean şi condiţii mai bune.''

Surse din piaţă susţin că în joc sunt sume uriaşe, dar şi interese majore de o parte şi de alta. Cu CFR Călători la pământ şi nicio altă variantă de transport public terestru viabilă, rutele de transport intra şi inter judeţene ar aduce profituri imense firmelor.

Greva transportatorilor s-a încheiat. Oameni rămași cu bagajele în stradă sau forțați să dea sute de lei pe TAXI
Greva transportatorilor s-a încheiat. Oameni rămași cu bagajele în stradă sau forțați să dea sute de lei pe TAXI
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident taxi
Accident în Oradea: un taxi în care se aflau șoferul și o pasageră s-a răsturnat
O mamă a dispărut cu fiul ei de 3 ani într-o pădure din Brașov
Ce s-a întâmplat cu cei 3 travestiți care au tâlhărit un bărbat. Ce le ceruse victima
Deţinutul evadat de la Penitenciarul Tulcea a fost prins. E închis pentru tentativă de omor
Reacția ministrului Carmen Dan la acuzațiile lui Ioniță: ”E trist, își pune uniforma în cap”
Dragnea, ironizat de actori de comedie, în timpul piesei ”Mult zgomot pentru ... nimic”
Primele imagini cu Centura Bacăului
Centura Bacăului, filmată cu drona. Când ar putea fi gata lucrările. VIDEO
Fostul şef al Poliţiei Române lansează acuzaţii grave la adresa ministrului Carmen Dan
Hoți de motorină opriți de poliție cu focuri de armă. Ce s-a descoperit despre ei
Spotlight, evenimentul de la care nu lipsesc „afaceriștii”. Încasări de mii de lei pe seară
Accident grav cu un mort pe Valea Oltului, din cauza unui şofer care băuse
Anchetă în Vrancea. Un bărbat a murit strivit de tractorul pe care îl conducea