Guvernul vrea sa il salveze pe Ionut Gologan de la executie. Negocieri intre autoritatile romane si cele din Malaysia

Ultima actualizare: 05-03-2016 07:01
Ionut Alexandru Gologan, roman condamnat lamoarte in Malaezia

 Guvernul Romaniei a anuntat miercuri ca intentioneaza sa inceapa negocieri cu Malaysia, pentru a extrada persoanele care sunt condamnate in aceasta tara.

 In acest moment, patru romani sunt in inchisorile din Malaysia cercetati pentru trafic de droguri, iar toti risca sa fie executati.

Cel mai mediatizat caz este cel al lui Ionut Gologan, arestat in 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 1,5kg de metamfetamina si condamnat de instanta suprema la pedeapsa cu moartea.

Potrivit postului de televiziune Digi 24 insa, Guvernul Romaniei vrea sa negocieze cu autoritatile din Malaysia pentru a semna trei tratate, printre care si cel care priveste extradarea romanilor care sunt condamnati. Astfel, Ionut Gologan ar putea scapa de executie.

Reactia rudelor dupa ce Ionut Gologan a fost condamnat de instanta suprema la moarte si ce planuri au avocatii

Vestea condamnarii a ajuns si la Telega, satul natal al lui baiatului. Dupa patru ani de proces, bunica Jeni, cea care l-a crescut, a sperat pana in ultimul moment. Mama l-a abandonat de mic, iar tatal a iubit mai mult bautura.

Jeni Gologan, bunica lui Ionut: "Maica, eu am nevoie de Ionut, ca viata mea nu are rost fara el."

Ilie Gheorghe, primarul din Teleaga: "Numai Dumnezeu poate sa ia viata unui om."

Raluca Lunculescu, purtatorul de cuvant al MAE: "Prin intermediul MAE si al Ambasadei de la Kuala Lumpur vom continua demersurile, avand in vedere situatia fara precedent, in care se aduce atingere dreptului de viata al unui cetatean roman."

Autoritatile romane cred ca in cazul lui Ionut Gologan mai exista un sambure de speranta. Avocatii lui ii vor cere sultanului din Selangor gratierea acestuia. Raspunsul poate veni si in patru sau chiar in opt ani, timp in care executarea pedepsei se suspenda. Mai mult, in ultimii 23 de ani, Malaezia nu a executat nici un occidental, iar acum vrea sa modifice legislatia anti-drog, ceea ce va duce iar la suspendarea executiilor pentru traficantii de narcotice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO