Guvernul a schimbat din functie inca patru prefecti. Care sunt judetele vizate si pe cine a numit in loc

Ultima actualizare: 06-03-2016 06:53
guvern

Guvernul a decis, miercuri, schimbarea prefectilor judetelor Bacau, Constanta, Neamt si Salaj, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria.

"S-au emis hotarari de guvern legate de incetarea exercitarii unor functii de prefecti si subprefecti. E vorba de incetarea functiilor de prefecti de Bacau, Constanta, Neamt si Salaj si de subprefecti din Botosani si Bucuresti. Avem patru numiri de prefecti: la Bacau, Constanta, Neamt si Salaj. Toate cele patru numiri sunt din randul inspectorilor guvernamentali. Prima optiune a Guvernului atunci cand numeste prefecti este sa caute in randul inaltilor functionari publici, inspectori guvernamentali, persoanele care cunosc judetul respectiv si au experienta manageriala in deconcentrate si sa ii numeasca. A doua optiune apare in cazul in care nu gaseste persoanele indicate in randul inspectorilor guvernamentali si este sa mearga la persoane din judetele respective care au experienta in conducerea unitatilor deconcentrate si sa le numeasca, cu caracter temporar, pe functia de prefect", a spus Suciu la finalul sedintei de Guvern.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului remis de Agerpres, au fost eliberati din functie urmatorii: Pocovnicu Constantin-Dorian (prefect de Bacau), Ion Constantin (prefect de Constanta), Angheluta Ioan Vlad (prefect de Neamt), Ciunt Ionel (prefect la Salaj), Cosman Elena (subprefect al judetului Botosani), Andrei Vasile-Liviu (subprefect al municipiului Bucuresti).

Au fost numiti: Ghica Ioan in functia de prefect al judetului Bacau, Nicolaescu Adrian Viorel - prefect al judetului Constanta, Dobrila Niculina - prefect de Neamt si Nitu Marin - prefect al judetului Salaj.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO