Guru Bivolaru rămâne eliberat condiționat. Decizia Tribunalului București
Controversatul lider al mişcării de integrare spirituală în absolut Gregorian Bivolaru scăpa cu brio dintr-o procedură judiciară ce îi punea în pericol libertatea. Tribunalul Bucureşti a refuzat vineri să îi anuleze liberarea.
Un fost membru MISA a cerut dar fără succes că instanţă să îi anuleze liderului mișcării eliberarea condiţionată de care beneficiase acum trei ani.
Numele lui Gregorian Bivolaru revine în atenția publică odată cu decizia dată de Tribunalului București, în urma unei proceduri deschise împotriva liderului MISA de un fost colaborator care l-a acuzat de-alungul anilor de diferite abuzuri și chiar trafic de persoane. Sunt acuzații care nu s-au confirmat niciodată.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Așa că Guru Bivolaru a beneficiat în urmă cu trei ani de această cerere de anulare a eliberării condiționate, care a dus la liberarea din penitenciarul Bistrița, înainte de a-și fi ispășit pedeapsa de 6 ani de închisoare dată de instanța supremă în 2013, pentru relații sexuale cu un minor. Bivolaru a ajuns practic să scape de riscul de a fi emis din nou mandatul de executare a pedepsei și de a se declanșa procedurile pentru reîncarcerarea sa.
De altfel, judecătorul de la Tribunalul București a concis că nu există un motiv pentru care această liberare să fie dispusă câtă vreme petentul - acel fost membru MISA - nu avea calitatea să solicite acea anulare.
Bivolaru, pe lista ”red notice”
Veștile bune nu sunt pe depline pentru Guru Bivolaru, aflat la vârsta de 68 de ani. El este în continuare pe lista neagră a autorităților finalndeze. De altfel, numele său și fotografia sunt în continuare pe lista "red notice" a Interpolului și pe lista Poliției Române.
Autoritățile finlandeze îl caută pentru a-i cere socoteală într-un dosar cu acuzații similare pentru trafic de persoane în formă agravată, dar și abuzuri sexuale, acuzații ce i-ar fi fost aduse de foști colaboratori ai săi. Sunt acuzații pe care Guru Bivolaru le-a respins categoric, afirmând că de fiecare dată ar fi victima unor interese politice.
Cel puțin deocamdată nu e clar pentru nimeni, nici pentru Poliția Română, nici pentru autoritățile finlandeze, unde s-ar afla Guru Bivolaru. Cert este că dacă va fi găsit vreodată va trebui să dea socoteală și în acel dosar din Finlanda.
Multe acuzații, o singură condamnare
De-a lungul ultimilor ani, Gregorian Bivolaru a fost vizat de mai multe acuzații. Pentru multe dintre ele a fost declarat nevinovat. A fost găsit vinovat o singură dată, când a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare.
De fiecare dată, Bivolaru a spus că este nevinovat și a pus acuzațiile pe seama unor interese politice. La un moment dat a ajuns în Suedia, acolo unde a cerut statutul de azilant politic, dar a ajuns și în Franța, unde a fost arestat și ulterior extrădat către România.