Gregorian Bivolaru ar putea fi extradat in cel mai scurt timp. Cum a fost prins liderul MISA de politistii francezi

Ultima actualizare: 31-03-2016 07:04

Gregorian Bivolaru a fost arestat si este incarcerat intr-un penitenciar de maxima siguranta, aflat la 12 kilometri de Paris. Un magistrat a admis cererea de extradare si asteapta sa primeasca toate documentele traduse in limba franceza.

De altfel Tribunalul Sibiu a trimis deja traducerea mandatului european de arestare. In fata celor care l-au incatusat, liderul MISA a sustinut ca este cetatean bulgar.

Potrivit unor surse din ancheta, Gregorian Bivolaru ar fi folosit in ultimii 3 ani o identitate falsa. Autoritatile presupun ca locuia in arondismentul 9 din Paris. Zona este renumita pentru puzderia de cluburi de noapte si cabarete, inclusiv celebrul Moulin Rouge, dar si pentru magazinele destinate adultilor.

De altfel, liderul MISA ar fi fost prins in timp ce isi cumpara, nu carti cum s-a crezut intial, ci reviste si dvd-uri deocheate. Cantitatea cumparaturilor i-ar fi atras atentia vanzatorului din magazinul situat in Porte de Champeret, la aproximativ 3 kilometri distanta de zona in care Bivolarul ar fi inchiriat un apartament.

Inca neoficiale, informatiile care au aparut despre capturarea liderului MISA, sunt demne de un scenariu de film. Vanzatorul i-ar fi povestit despre clientul sau ciudat unui prieten, un jandarm francez intors la Paris dupa ce a trait in Romania 10 ani. Barbatul impins de curiozitate acesta din urma a vrut sa il vada si el pe individ. Asa a ajuns sa-l recunoasca pe Bivolaru.

Jandarmul a anuntat autoritatile romane si dupa doua saptamani si jumatate de asteptare, controversatul personaj a revenit la cumparaturi moment in care a fost incatusat.

Fondatorul ''Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut'' este asadar in custodia politiei pariziene si urmeaza sa fie adus in tara, dupa 12 ani in care a fost dat in urmarire internationala.

In 2004, a fost prins la Nadlac si arestat insa din cauza unei erori in instanta a fost eliberat. Atunci a fugit in Suedia, unde a cerut azil. A fost acceptat de autoritatile locale care l-au considerat o victima si au refuzat sa il extradeze.

Vestea capturarii liderului lor a fost primita cu furie de adeptii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. Acestia transmit, printr-un comunicat:"Autoritatile si presa din Romania au escaladat in ultimele zile si mai mult aceasta mascarada sustinand in mod stupefiant ca Gregorian Bivolaru ar avea un mandat de arestare pentru infractiuni de genul: „exploatare de copii" sau „pornografie infantila". Acuzatii publice complet ilegale si false! Avand in vedere ca Gregorian Bivolaru a fost condamnat de fapt DOAR pentru „act sexual cu o minora", merita sa ne intrebam: pentru ce a fost nevoie de o punere sub urmarire prin Europol si de toate aceste exagerari grotesti?

Gregorian Bivolaru a inregistrat MISA imediat dupa revolutie. Scoala sa de yoga a fost prima care a organizat spirale umane, in care se prindeau sute sau chiar mii de adepti. Astfel de adunari au loc si acum la Costinesti si Herculane. Desi Bivolaru a lipsit in ultimii ani de la aceste intalniri de fiecare data le transmitea participantilor cate un mesaj ca sa le arate ca este alaturi de ei ..cu spiritul

Pe numele lui Gregorian Bivolaru, exista o condamnare definitiva, emisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta trebuie sa execute 6 ani de detentie, pentru trafic de persoane si acte sexuale, cu minori.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO