Gregorian Bivolaru, audiat la Politia Capitalei privind fuga sa din tara. De ce a incercat sa ii traga dupa el pe agenti

Dată publicare: 24-08-2016 12:19
Dată actualizare: 27-08-2016 07:05


Liderul spiritual al MISA este audiat de politisti miercuri dimineata. 

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, a fost  audiat miercuri la Politia Capitalei, pentru trecere frauduloasa a frontierei, conform unor surse judiciare. La tribunal, el a declarat acum 2 zile ca nu a fost ajutat de nimeni sa fuga din Romania.

Bivolaru a fost personajul unei scene tensionate in sediul Politiei Capitalei. Liderul MISA a incercat sa ii convinga pe cei care il escortau sa il scoata pe o alta usa, sa evite intalnirea cu presa, iar cand a vazut ca nu are sorti de izbanda a incercat sa ii traga pe politisti intr-acolo. Pana la urma a fost dus inapoi in arest tot pe usa din fata, dupa ce a dat explicatii referitoare la fuga lui din tara.

Inregistrarea, desi scurta, arata clar momentul in care Gregorian Bivolaru incepe sa traga de politistii care il insoteau, cu directia: usa din spate. I se explica cu calm ca dorinta nu ii poate fi indeplinita, se convinge ca este asa, si iese pe usa principala pentru a fi preluat si dus inapoi in arest.

Liderul MISA a stat in birourile anchetatorilor mai bine de 2 ore, timp in care a raspuns intrebarilor legate de fuga din tara de acum 12 ani. Politistii vor sa afle pe unde a iesit, cum a facut si daca l-a ajutat cineva. O data ajuns in Suedia, lui Bivolaru i s-a acordat statutul de azilant si nu a fost extradat.

Asta dupa ce in 2004 o alta tentativa de tracere frauduloasa a granitelor tarii a fost sortita esecului. A fost prins la Nadlac pe unde incerca sa iasa camuflat cu o peruca, ajutat de un angajat al vamii, si el discipol MISA. La vremea respectiva, Gregorian Bivolaru nega tot si spunea ca se duce intr-o excursie in Ungaria.

Bivolaru se afla incarcerat in Romania dupa ce, pe 13 iulie, magistratii francezi au decis definitiv ca liderul spiritual al MISA poate fi extradat.

El a fost prins pe 26 februarie in Franta, pentru prinderea lui Politia Romana colaborand cu autoritatile franceze.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv in iunie 2013 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. El fusese achitat in aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, insa Instanta suprema a casat sentinta si a dispus rejudecarea dosarului.

Dupa condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat in Sistemul Informatic Schengen.

Bivolaru a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de act sexual cu un minor in forma continuata, perversiune sexuala in forma continuata, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

Bivolaru a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic.


VIDEO PROTVPLUS.RO