Cercetări la locuința lui Gheorghe Dincă. Telefonul Alexandrei a fost găsit în parc


Ultimul update: Vineri 02 August 2019 19:16
Data publicarii: Vineri 02 August 2019 07:35
Categorie: Stiri actuale

Anchetatorii au găsit vineri, la Caracal, telefonul Alexandrei Măceşanu, după ce a fost efectuată o conducere în teren cu inculpatul Gheorghe Dincă, a anunţat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Aceasta a precizat că în urma percheziţiei domiciliare efectuate vineri la locuinţa lui Dincă au fost identificate şi fragmente osoase ce urmează a fi expertizate.

"În urma percheziţiei domiciliare şi activităţilor desfăşurate au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice care, de asemenea, vor fi supuse probelor de laborator. De asemenea, astăzi am efectuat o conducere în teren cu inculpatul, care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, telefon care a fost, de altfel, şi găsit", a spus reprezentantul DIICOT.

Mihaela Porime a precizat că raportul antropologic şi genetic urmează să fie primit la dosarul cauzei, iar vineri seara activitatea anchetatorilor la locuinţa lui Dincă va fi sistată şi va fi reluată în ziua următoare.

"În urma activităţilor, astăzi activitatea se va sista, urmează să continuăm în ziua următoare percheziţia domiciliară. De asemenea, în ceea ce priveşte raportul antropologic şi genetic, urmează să-l primim la dosarul cauzei şi în funcţie de aceasta vom reveni cu o nouă declaraţie", a menţionat reprezentantul DIICOT.

Întrebată dacă anchetatorii au ridicat toate imaginile de pe camere video în care ar putea fi surprins şi Gheorghe Dincă, reprezentantul DIICOT a afirmat că "au fost ridicate cele mai multe dintre imagini".

Mihaela Porime a adăugat că anchetatorii veniţi la Caracal "s-au pregătit cu tot ce este necesar pentru ca activitatea să se desfăşoare în bune condiţii".

Desfășurarea evenimentelor de vineri, livetext:

UPDATE 18:20 Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a făcut declarații la finalul operațiunii:

 

 - Au fost identificate fragmente osoase care vor fi analizate antropologic și genetic

- Au fost găsite probe biologice

- S-a efectuat și o conducere în teren cu suspectul, care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, care a fost și găsit

- Se sistează cercetările astăzi, vom continua zilele următoare

UPATE 17:40 Telefonul Alexandrei a fost găsit

 

Anchetatorii au găsit telefonul Alexandrei în lacul din parcul din Caracal. Se afla la locul indicat de Gheorghe Dincă, care a mai fost cercetat de prima echipă de anchetatori. Atunci însă nu a fost găsit, mai spun sursele.

 

UPDATE 17:20 Obiecte fotografiate de anchetatori

 

Zeci de anchetatori sunt în continuare pe proprietatea lui Gheorghe Dincă. Aceștia scotocesc de mai bine de 8 ore toate încăperile. În urmă cu puțin timp au găsit o șapcă de culoare maro, un rucsac negru și un dulăpior din lemn maro. Le-au aliniat pe saci albi și urmează să le fotografieze.

Aceste cercetări complexe au început pe la ora 9:00 dimineața și se desfășoară în prezența lui Dincă. Ele se vor derula pe parcursul mai multor zile.

Cercetările au fost reluate de la zero, au anunțat dimineață reprezentanții DIICOT București.

UPDATE 13:15 Tuneluri sau beci sub casa lui Dincă

 

Terenul lui Gheorghe Dincă a fost împărțit în sectoare, iar fiecare va fi analizat de numeroși experți în următoarele două zile, în căutare de probe.

De asemenea, vecinii povestesc că Dincă are tuneluri sau un beci sub casă, iar acest loc va fi cercetat în amănunțime.

UPDATE 12:00 Gropile betonate din curtea lui Dincă, sparte

 

Anchetatorii au decis să cerceteze gropile astupate cu beton din curtea lui Gheorghe Dincă. 

De asemenea, autoritățile au adus la fața locului forțe de ordine impresionante, pentru a-i ține pe jurnaliști cât mai departe de casa lui Gheorghe Dincă, deși relatează despre un caz de interes național.

Cosmin Stan relatează de la fața locului că presa este tratată ca un inamic și că așa s-au comportat anchetatorii în toate zilele care au trecut de la izbucnirea cazului.

Gheorghe Dincă își menține declarațiile

 

Avocat Claudiu Lascocschi: Şi-a menţinut declaraţia şi s-a reluat din nou firul evenimentelor. A recunoscut, de data trecută, deci nu şi-a schimbat declaraţia.
Reporter: Declaraţia legată de ambele crime?
Avocat: Da, da.

Gheorghe Dincă urma să fie testat vineri cu aparatul poligraf, dar acest lucru a fost amânat. Procurorii au preferat să îl ducă la casa sa din Caracal, pentru noi percheziții.

Este de așteptat să sosească la fața locului și excavatoare, pentru a săpa în curte și pentru a verifica fiecare centimetru.

Individul s-a aflat pentru prima oară față în față cu anchetatorii structurii centrale, care au preluat joi dosarul de la colegii lor din Craiova.

Deși individul spune că le-ar fi răpit și omorât pe cele două fete, procurorii nu au reușit până acum să le găsească trupurile.

Abia vineri seară ar putea primi rezultatul testelor ADN efectuate pe rămășițele umane descoperite în casa ororilor.

Săptămâna viitoare, marți, Dincă va fi supus și unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă are discernământ sau nu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO