George Simion (AUR): „Sistemul este foarte deranjat de protestele românilor. Nu trebuie şi nu vor înceta”

Dată publicare: 30-03-2021 16:42
Dată actualizare: 30-03-2021 16:53


George Simion

Liderul AUR George Simion a precizat că protestele nu vor înceta, iar manifestaţiile nu vor fi politizate.

El a adăugat că sistemul este deranajat de protestele din oraşele ţării şi caută vinovaţii de serviciu şi anume Alianţa pentru Unirea Românilor, însă „ciuca bătăilor întotdeauna sunt românii”. Acesta a solicitat Guvernului să renunţe la noile restricţii „aberante”, relatează news.ro.

„Sistemul este foarte deranjat de protestele românilor din toate oraşele ţării. Sistemul caută să găsească vinovaţi. Bineînţeles noi suntem vinovaţii de serviciu, dar ciuca bătăilor întotdeauna sunt românii. Protestele nu trebuie şi nu vor înceta. Totodată protestele nu vor fi politizate. Protestele aparţin tuturor românilor şi merg până la capăt până când aceste măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu logica, vor fi oprite. Denigrările influencerilor, denigrările celor care ar trebui să modeleze felul în care românii gândesc nu vor avea efect. Continuăm atitudinea critică faţă de măsurile ineficiente. Cerem Guvernului retragerea măsurilor aberante. Lăsaţi agenţii economici deschişi non-stop, nu mai interveniţi cu amenzi asupra lor, nu mai interveniţi cu presiuni, nu îi închideţi la ora 18.00 fără motiv, lăsaţi sălile de sport deschise, lăsaţi şcolile deschise pentru viitorul acestui neam. Măsurile nu au nicio eficienţă”, a transmis George Simion, într-un mesaj video postat marţi pe pagina sa de Facebook.

Liderul deputaţilor AUR a adăugat că partidul din care face parte este solidar cu toţi românii care ies în stradă, iar lupta aceasta trebuie să continue.

„Protestele vor continua pentru că românii s-au săturat. Oricât aţi încerca voi să daţi în mine, în noi, într-unul sau în altul, asta este o revoltă spontană a românilor de pretutindeni şi nu o veţi putea împiedica. Mergem mai departe. Suntem solidari cu toţi românii care ies în stradă şi nu trebuie să vă descurajaţi de faptul că unii vă numesc săraci, analfabeţi şi fel de fel de denigrări culminate cu terorişti. Nu, suntem oameni care luptăm pentru ce e al nostru. Fiţi mândri de cine sunteţi. Lăsaţi aberaţiile presei. Eu deja am încetat să le mai răspund şi astăzi nu o să răspund niciunui organ de presă care spunea că sunt zeci sau sute de protestatari. Lupta asta trebuie să continue. Guvernul trebuie să plece acasă şi românii trebuie să îşi continue viaţa. O singură înttrebare pentru Guvernul PNL, USR, UDMR – ce aţi făcut până acum, în ultimul an, ca măsuri de prevenţie, de profilaxie în sistemul sanitar românesc şi pentru imunitatea românilor? Ştim cu toţii răspunsul”, a completat Simion.

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit.

Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR George Simion dar şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO