Furtună la malul mării. Autorităţile au decis să închidă toate porturile maritime din cauza vântului puternic

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 17:31
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 16:36
Categorie: Actualitate

16 judeţe plus Capitala sunt şi acum sub cod galben de ninsori viscolite. În Teleorman 7 persoane printre care şi un bebeluş au fost implicate într-un accident din cauza gheţii formate pe şosea.

La malul mării toate porturile au fost închise din cauza vântului puternic. Pe unele drumuri din sudul şi sud-estul ţării vizibilitatea este redusă, din pricina viscolului şi a ninsorii.

Două autoturisme s-au lovit frontal în comuna Crângu, judeţul Teleorman, după ce şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de drum. 7 persoane au avut nevoie de spitalizare, printre ele şi un bebeluş de numai 8 luni. Unul dintre şoferi a avut nevoie de descarcerare în urma impactului.

<

Un bărbat 66 de ani din judeţul Olt a ajuns şi el la spital după ce autoturismul pe care-l conducea s-a răsturnat în afară drumului. Maşina nu era echipată cu anvelope de iarnă.

În judeţul Constanta drumarii au intervenit cu peste 100 de utilaje, iar deocamdată nu sunt şosele închise. Se circulă însă cu dificultate şi pe drumurile care leagă judeţul Constanta de Tulcea.

După numai câteva ore de la instituirea codului galben, nordul judeţului Constanta este afectat de viscolul puternic, se circulă extrem de greu, vizibilitatea este redusă la sub 50 de metri. Pericolul nu îl reprezintă ninsoare, ci vântul care aduce zăpada de pe câmp şi o poate troieni pe şosele.

În jurul orei 10.00 în multe zone din Dobrogea ploaia s-a transformat în una îngheţată, iar drumurile au fost acoperite cu polei.

În urmă cu cateva ore a început şi furtuna pe mare. Autorităţile au decis să închidă toate porturile maritime din cauza vântului puternic care sufla în rafale uneori şi cu 75 de km/h. Cu greu poţi sta în picioare pe malul mării! La mal valurile au peste patru metri.

Deşi nu este niciun drum închis, pe cele din sudul judeţului, aproape de graniţa cu Ungaria, se circulă din ce în ce mai greu.

Sunt zone unde se formează suluri de zăpadă, iar acum, odată cu lasare întunericului, este şi mai greu de circulat. Autorităţile va recomanda să nu plecaţi la drum dacă nu este urgent, cel puţin până joi dimineaţă.

Pe de altă parte, vântul va continua să sufle cu putere cel puţin până vineri dimineaţă, anunţa meteorologii, iar temperatura resimţită va fi cu cel puţin cinci grade mai mică faţă de cea arătată de termometre

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Strat de zăpadă și ger in Capitală. 11 accidente produse în ultimele 24 de ore
Strat de zăpadă și ger in Capitală. 11 accidente produse în ultimele 24 de ore
VIDEO PROTVPLUS.RO
Autocar rasturnat Olt
Un autocar cu 29 de pasageri a ajuns într-un șanț, în județul Olt. VIDEO
Jandarmii au salvat 6 cățeluși îngropați în zăpadă. Mama puilor le-a arătat unde erau
Târguri de design contemporan, în Capitală. Ce și-a cumpărat Simona Halep
Un tren în care se aflau 20 de persoane, blocat între stații, în Caraș-Severin
Pesta porcină a ajuns și în satul Fierbinți, cu 5 zile înainte de Ignat
Din autobuze și tramvaie, cu picioarele direct în bălți sau mocirla din București
bagaje aeroport
”Bagajul, bagajul!” Pățania unui angajat de pe Aeroportul Otopeni
Condamnare grea pentru Roni Herșcovici, tânărul care a luat un polițist pe capotă
Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate
Bărbat de 28 de ani, prins cu peste 150 de kilograme de tutun
Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Ce voia să facă cu el
Accident cu 4 răniţi şi un mort, în Timiş. Judeţul este sub Cod Portocaliu