Frig în comisiile parlamentare. Politicienii rabdă în săli și au cerut aeroterme, pentru a se încălzi la audieri

Ultima actualizare: 19-10-2021 15:32

Printre bucureștenii afectați de lipsa căldurii din calorifere se numără și parlamentarii care îi audiază pe miniștrii propuși de Dacian Cioloș.

Clădirea Parlamentului este conectată la sistemul centralizat de termoficare al Capitalei, care este afectat de avarii majore.

Funcționarii care au venit la muncă marți dimineață spun că în sală erau sub 10 grade, așa că ca au cerut aeroterme și calorifere electrice, pentru a-și putea desfășura activitatea. Imaginile au fost filmate în comisia de Administrație, unde a fost audiat Ionuț Moșteanu, propus pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Probleme cu căldura, în tot Bucureștiul


Caloriferele a sute de mii de bucureșteni, din toate sectoarele, sunt reci, din cauza unor avarii apărute după ce țevile vechi s-au spart.

Noaptea, temperatura scade până la 4 grade, iar locuitorii Capitalei se gândesc cu groază ce vor face când temperaturile vor deveni negative.

În toate sectoarele Bucureștiului căldura este livrată sub parametri. Caloriferele oamenilor sunt fie reci, fie doar puțin dezmorțite. Nici dacă ar putea, compania de termoficare nu ar avea cum să mărească presiunea, pentru că țevile vechi, neschimbate de zeci de ani, ar ceda.

În plus sistemul de termoficare al Capitalei a fost gândit să funcționeze cu 6 centrale termo-electrice din care două au fost închise, Pipera și Titan. Acum, potrivit site-ului Termoenergetica, Bucureștiul are 7 centrale, din care funcționează 5. Două dintre ele sunt private și și-au închis activitatea din cauza prețului prea mare la gaze.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO