Averea impresionantă a fraților Tate rămâne sub sechestru. Victimele erau obligate să-și facă un tatuaj umilitor
Controversații milionari Andrew și Tristan Tate primesc încă o lovitură, dupa ce nu au fost eliberați din arest.
Averea lor din România, estimată la zece milioane de euro, rămâne sub sechestru, in cazul in care ar trebui, să acopere eventualele daune, din dosar.
Iar dacă se va dovedi că bunurile au fost câștigate din infracțiuni de crimă organizată, vor fi confiscate de stat.
Andrew și Tristan Tate și-au pierdut temporar libertatea, însă își pot pierde inclusiv averea din România. Procurorii DIICOT au pus deja mai multe sechestre asigurătorii ca să acopere eventualele despăgubiri cerute de victime.
Controversații milionari britanici nu mai au, deocamdată, dreptul sa folosească și nici să vânda 15 case și terenuri, dar și 15 mașini de lux.
Nu a fost pus sechestru și pe cea mai scumpă mașină a fostului campion mondial de kickboxing. Este vorba despre un Bugatti Chiron, evaluat la 3,5 milioane de dolari, pe care Andrew Tate nu îl avea în Pipera în ziua în care i-a fost perheziționată vila.
Frații Tate au contestat blocarea averii la aceeași instanță care i-a arestat preventiv.
Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate: "Parte din bunurile sechestrate au fost achiziționate după data de 11 aprilie 2022. Deci dacă ar fi avut vreo intenție să își înstrăineze patrimoniul pentru a nu face obiectul îndestulării unor pretenții civile sau să facă obiectul confiscării extinse, ar fi putut să o facă până în decembrie de o sută de ori. Vreau să dispun de bunurile proprietatea mea oricând vreau, oricând consider că este oportun".
Până acum, o singură tânără, cea care îl acuză pe Andrew Tate de viol, s-a constituit parte civilă și pretinde să i se plătească 100.000 de euro daune.
Imperiul fraților Tate: mașini de lux, case și terenuri în București, Prahova și Brașov
În ultimele săptămâni, procurorii DIICOT au declanșat o operațiune de identificare a tuturor bunurilor deținute în România de frații Andrew și Tristan Tate. Este vorba despre o colecție impresionantă de mașini de lux, dar și de case și terenuri în Ilfov, Prahova și Brașov. O avere estimată la 10 milioane de euro ce ar putea fi confiscată dacă se va dovedi că se bazează pe câștiguri obținute din infracțiuni de crimă organizată și, evident, dacă se va ajunge la o decizie definitivă de condamnare a celor doi frați.
Procurorii DIICOT caută acum și prin conturile fraților Tate, în care ar fi intrat sume fabuloase și nu doar din afacerea cu videochat, de unde au și apărut acuzațiile de exploatare sexuală. Andrew Tate, în mod special, și-a promovat afacerile pe platformele sociale, adunând milioane de urmăritori, dar și miliarde de vizualizari. Între timp, însă, a fost interzis pentru că promova mesaje misogine și instiga la violență împotriva femeilor.
Ana Bulai, sociolog: "Era firesc să existe astfel de discipoli într-un număr mare și pentru că cele două personaje, cei doi frați, sunt asociate cu un nivel al veniturilor foarte ridicat presupus din astfel de tranzacții cu lucrătoare sexuale. Barbarismul tinde să câștige pentru că mesajele acestea sunt din ce în ce mai retrograde. Ne îndreptăm spre Evul Mediu într-un ritm din ce în ce mai alert, iar ăștia doi, cele două personaje de care vorbiți dumneavoastră, sunt niște exponenți ai unui mod de gândire care caracteriza societatea europeană acum câteva sute de ani".
Tribunalul București a respins contestația fraților Tate și i-a obligat să plătească 500 de lei cheltuieli judiciare către statul român.
Sursa: Pro TV
Etichete: masini de lux, andrew tate, tristan tate, sechestru pe avere,
Dată publicare:
11-01-2023 14:02