Fostul presedinte Traian Basescu va fi urmarit penal, pentru episodul "Imi dau demisia in 5 minute" din 2007


Ultimul update: Luni 07 Decembrie 2015 07:06
Data publicarii: Vineri 04 Decembrie 2015 15:56
Categorie: Stiri actuale
Traian Basescu la curtea de Apel

Judecatoria sectorului 5 a admis vineri cererea depusa de Parchetul General privind redeschiderea urmaririi penale impotriva fostului presedinte Traian Basescu in legatura cu o declaratie pe care acesta a facut-o in 2007.

"Admite cererea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica. in baza art. 335 C. proc. pen., constata legalitatea si temeinicia ordonantei din data de 11.05.2015 emisa in dosarul nr. 1305/P/2007 al acestui Parchet si confirma redeschiderea urmaririi penale in cauza, cu privire la fapta sesizata prin plangerea penala formulata de catre serb Ioan impotriva intimatului Basescu Traian. Definitiva", se arata in decizia instantei, potrivit Agerpres.

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Basescu pe baza unei plangeri depuse impotriva fostului presedinte de Ioan serb.

Pe 17 aprilie 2007, Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

"In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa.

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Basescu in urma unor plangeri depuse impotriva lui de diverse persoane.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO