Fostul premier Adrian Nastase ar putea ajunge iar dupa gratii, sub acuzatia de santaj

Ultima actualizare: 10-10-2013 06:55
Adrian Nastase

Al treilea proces al fostului premier Adrian Nastase se apropie de final.

Inainte sa dea verdictul, judecatorii instantei supreme vor sa o audieze pe Dana Nastase, inculpata si ea in dosar, dar si pe fostul consul al Romaniei in Hong Kong, a carui declaratie il poate trimite pe Nastase din nou dupa gratii.

Fostul premier respinge acuzatia de santaj adusa de procurori.

Adrian Nastase contabilizeaza fiecare prezenta la instanta suprema si sustine ca are deja vreo 200.

Astazi ar fi trebuit sa asiste la audierea mai multor personaje implicate in dosarul Zambaccian - in care este acuzat ca a primit drept mita materiale sanitare pentru a-si amenaja apartamentul din Zambaccian si casa de la Cornu.

Fosta sefa a inspectoratului de stat in constructii, Irina Jianu, jura ca ii respecta prea mult pe sotii Nastase ca sa isi permita sa ii mituiasca.

Ea este cea acuzata ca a dat mita de 600 de mii de dolari ca sa fie numita directoarea institutiei.

Dana Natase, in schimb, inculpata alaturi de sotul ei, nu a mai dat nicio declaratie. S-a simtit rau si a trimis acte medicale ca sa primeasca o pasuire pana luna viitoare.

Fost consul al romaniei in China, Ioan Paun s-a plans la DNA ca in plina ancheta in dosarul de coruptie, ar fi fost amenintat de Adrian Nastase ca, daca va da declaratii impotriva lui, va fi dezvaluita apartenenta lui in serviciile secrete externe.

In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita, dar a primit trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj.

Si Nastase si procurorii au contestat sentinta la completul de cinci judecatori al instantei supreme. Procesul va continua pe 4 noiembrie.

Chiar daca nu mai este membru al PSD, social-democratii au anuntat ca Adrian Nastase are de astazi un loc rezervat alaturi de conducerea partidului.

"Cu cat sunt mai multe minti intelepte si cu experienta, cu atat mai bine", a anuntat Victor Ponta, facand referire la Nastase.

Alaturi de fostii lideri PSD, a primit un loc si Mircea Geoana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO