Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat iin Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA, generand o controversa intre fostul sau sef din guvern si actuala sa sotie, Alina Gorghiu.

La intrare in sediul DNA, el nu a facut declaratii jurnalistilor. Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor intr-un dosar privind fapte de coruptie. El a fost audiat vreme de 2 ore.

-► Comentariul fostul premier Ponta
-► Reactia Alinei Gorghiu

Isar si-ar fi dorit ca prezenta sa la DNA sa treaca neobservata, relateaza corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Si asta pentru ca este martor intr-un dosar de anvergura, ce ar viza personaje importante din lumea politica si din mediul de afaceri, dosar pe care procurorii il tin in cel mai mare secret.

Recent, Isar s-a casatorit cu Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL.

Audierea lui Isar a fost comentata si de fostul sau sef din guvern, Victor Ponta. Ex-premierul a scris pe Facebook: "Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)! Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA .
Din pacate exista si astfel de oameni
."

La iesirea de la DNA, intrebat de jurnalisti despre afirmatiile lui Victor Ponta, Isar a replicat: "Lasati-l sa dezvolte". Iar Crin Antonescu a declarat ca fostul ministru a fost inlocuit din motive politice, recunoscand insa ca Ponta "a formulat asemenea acuzatii", pe care el nu le-a luat insa in serios.

La randul sau, Alina Gorghiu a comentat si ea postarea fostului premier Victor Ponta despre sotul ei: 'O sa va spun pe scurt ca reactia domnului Ponta este una viscerala. E una necontrolata, de frica, sa stiti, ca a reactionat. Asta s-a intamplat dupa ce a vazut ca domnul Isar s-a dus la DNA sa-si sustina o plangere penala. Eu chiar sunt complet dezinteresata de fricile domnului Ponta, justitia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunturile nu se fac public, denunturile se fac la DNA. Ma intreb de ce domnul Ponta nu a facut acest demers daca avea niste informatii si o sa va dau eu raspunsul. Raspunsul este ca e o aberatie pe care domnia sa doar din frica o emana in spatiul public. Insa ce pot sa va asigur, e ca domnul Isar va face o plangere in instanta impotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaratii. Nu e prima pe care o face. Stiti ca domnul Ponta face tot felul de declaratii. Despre mine a facut vreo o mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l impiedica sa intoxice spatiul public intotdeauna cu tot felul de enormitati', a declarat, in conferinta de presa, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat si ca fostul lider PNL Crin Antonescu a facut o declaratie potrivit careia 'nu are o legatura minciuna domnului Ponta cu motivele pentru care a fost schimbat domnul Isar din guvern, motivele au fost politice'.

'Ii multumesc domnului Antonescu pentru reactie. De fapt, stiti ce inseamna motive politice, a spus negru pe alb ca domnul Ponta nu-l placea, dar o sa vedeti si pozitia domniei sale. Sunt lucruri pe care trebuie sa le luati cu beneficiu de inventar atunci cand vorbeste domnul Ponta si eu am invatat sa fac asta cu maxima prudenta ca, vedeti, minciuna ar picioare scurte. A durat jumate de ora pana ne-a lamurit domnul Antonescu ce si cum. In fine, erau necesare si aceste precizari pe care le-am facut', a spus Alina Gorghiu.

Lucian Isar a demisionat din guvernul Ponta in agust 2012, dupa doar cateva luni de mandat.