Fosta conducere a aeroportului Baneasa a fost trimisa in judecata de DNA

Dată publicare: 22-04-2011 12:39
Dată actualizare: 24-10-2012 04:20


4 fosti directori ai Aeroportului Baneasa, alaturi de doi angajati, sunt trimisi in judecata. Toti sunt acuzati ca in urma cu 4 ani, cand a fost modernizata pista aeroportului, ar fi semnat acte prin care care au umflat factura lucrarilor cu 7 mil. euro.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus astazi trimiterea in judecata a fostului director general al aeroportului international Aurel Vlaicu, Florin Fulger, alaturi de alti fosti membri ai conducerii.

Este vorba despre Liliana Pop, director economic al aeroportului,  Dorian Vlasceanu, consilier juridic - acuzati de "infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata".

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata Catalina Conciu, sef departament achizitii publice si Emil Jernoiu, director tehnic - acuzati de "infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata". Un alt fost director al aeroportului, Stefan Mladin, este acuzat de neglijenta in serviciu.

Potrivit DNA, in lunile februarie si martie 2007, Fulger Florin Paul, Pop Liliana si Vlasceanu Dorian au semnat doua acte aditionale la contractul de executie de lucrari de reparatii si modernizare a suprafetelor de miscare ale aeroportului Aurel Vlaicu. Prin cele doua acte a fost modificata formula de actualizare a pretului lucrarilor printr-o formula de revizuire care nu corespunde dispozitiilor legale aplicabile acestui contract de achizitie publica.

Aceeasi formula a fost apoi aplicata si unor lucrari conexe suplimentare celor contractate initial. "Aplicarea noii formule de calcul, care nu corespunde formulei de revizuire legale reglementate imperativ, a avut drept rezultat obligarea Societatii Nationale ”Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu” SA la plata nejustificata, catre executant, a unei sume totale in valoare de 23.675.859,91 lei" - se arata in comunicatul DNA.

Compania Nationala “Aeroporturi Bucuresti” si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii s-au constituit parte civila in cauza, in vederea recuperarii prejudiciului. De asemenea, s-a pus sechestru pe bunurile inculpatilor.

Procurorii DNA mai amintesc faptul ca Paul Florin Fulger a mai fost trimis in judecata, alaturi de alte persoane, in calitate de director tehnic, pentru un prejudiciu de peste 4 milioane euro, adus Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti – Baneasa.

Procurorii au pus sechestru pe proprietatile detinute de 3 dintre acuzati, pentru ca ceilalti 3 nu au cladiri sau terenuri. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si Ministerul Transporturilor se vor constitui parte civila in proces, pentru a recupera cei aproape 24 de milioane de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO