Fondul Proprietatea a dat in judecata conducerea Engie Romania pentru abuz de putere. Reactia companiei
Actionarul minoritar al companiei, care pana anul trecut s-a numit "GDF Suez", si care distribuie si furnizeaza gaze catre populatie, a depus in instanta plangeri pe numele a 11 actuali si fosti membri ai consiliului de administratie.
Motivul: se pare ca prin acordurile semnate de acestia, Engie Romania ar fi incheiat mai multe contracte de consultanta paguboase cu actionarul principal - francezii de la Engie SA - intre anii 2011 si 2015, in valoare de 2,9 milioane de euro.
Prin aceste contracte s-ar fi produs "daune semnificative" companiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In replica, cei de la Engie resping acuzatiile si spun ca totul s-a facut conform legii.
"ENGIE Romania respinge aceste acuzatii care au drept obiect aprobarea de catre Consiliul de Administratie si de Adunarea Generala a Actionarilor a contractelor de prestari servicii cu Grupul ENGIE", se arata in comunicatul companiei.
Reprezentantii companiei sustin ca respectivele contracte respecta temeiul legii. "Aceste contracte, legal aprobate de organele statutare ale companiei, au luat in considerare interesul societatii si al partilor interesate – actionari, clienti, angajati – si au drept scop legitim crearea de valoare si dezvoltarea economica a companiei.", noteaza reprezentantii companiei in acelasi comunicat.
"In acelasi timp, ENGIE Romania ridica un semn de intrebare asupra momentului cand este exprimata aceasta pozitie dat fiind ca este de notorietate publica faptul ca Fondul Proprietatea incearca sa-si vanda participatia detinuta in companie", adauga acestia. Potrivit aceluiasi comunicat, Fondul Proprietate detine un procent de 11,99% din actiuni.