Fiul milionarului Dan Adamescu, arestat in Londra. Ar fi fost prins la o intalnire despre "abuzurile autoritatilor romane"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
Fiul milionarului Dan Adamescu, arestat in Londra...
Fiul milionarului Dan Adamescu, arestat in Londra....

Cautat in toata Europa, fiul multimilionarului Dan Adamescu a fost incatusat la Londra, iar acum se afla in custodia politiei.

Alexander Adamescu era dat in urmarire internationala, dupa ce judecatorii de la Bucuresti au emis in lipsa lui un mandat de arestare preventiva. La fel ca tatal sau, condamnat de 4 ani si patru luni de inchisoare, Adamescu Jr., este acuzat ca ar fi mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti, in schimbul unor hotarari favorabile.

Alexander Adamescu este incarcerat in arestul politiei londoneze si va incerca sa ii convinga pe judecatorii de acolo sa nu il trimita in Romania.

Procurorii DNA sustin ca Alexander se sustrage de la urmarirea penala si ca au incercat in zadar sa il convinga sa vina la interogatorii. Ba chiar cand au cerut prin comisie rogatorie politiei din Monaco sa il convinga sa vina in tara, acesta i-ar fi sfidat pe politisti si le ar fi inchis telefonul in nas.

Alexander Adamescu a locuit o vreme cu sotia si cu cei trei copii ai lor in Monaco, dar s-au mutat la Londra.

Ironia sortii a facut ca Adamescu jr. sa fi fost retinut chiar inainte sa intre la o conferinta unde voia sa spuna cat de abuzive sunt arestarile in lipsa.

Nu o data, Adamescu jr. a afirmat ca familia lui este victima unor interese politice.

Alexander Adamescu este suspectat ca a mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti. Pentru aceleasi acuzatii, tatal sau, Dan Adamescu, a fost condamnat definitiv acum trei saptamani la patru ani si patru luni de inchisoare. Acesta este incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova.

Pozitia familiei Adamescu

Catalin Breazu, avocatul familiei Adamescu, a declarat pentru News.ro ca "Alexander Adamescu nu s-a ascuns in Londra, ci a informat autoritatile engleze ca se afla la dispozitia lor. Alexander Adamescu nu este cetatean roman si locuieste in Marea Britanie”.

Cum a fost prins Alexander Adamescu

Pe de alta parte, sursele judiciare citate de News.ro sustin ca Alexander Adamescu a fost prins de politistii din Londra, luni, in jurul orei 18.00, in zona Norfolk Place, in baza unei informatii date de Politia Romana. Luni seara, Alexander Adamescu a fost retinut pentru a fi predat autoritatilor romane. Sursele citate au precizat ca Alexander Adamescu, care are cetatenie romana si germana, participa la o intalnire la care a fost prezentat ca cetatean german, iar discutiile erau despre “abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva”.

Adamescu va fi prezentat marti in fata magistratilor Tribunalului din Westminster, a precizat Politia.

Acuzatiile la adresa lui Alexander Adamescu

Potrivit DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu (foto jos).

"Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala. (...) La data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", informa DNA.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO