Firea vrea să adopte noi măsuri pentru a ajuta persoanele vulnerabile în lupta cu COVID-19

Ultima actualizare: 23-03-2020 14:51

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni, începând cu ora 11:00, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pe ordinea de zi se reg[sesc proiecte de hotărâre privind planul de acţiune pentru protejarea categoriilor vulnerabile pe perioada epidemiei de COVID-19 şi acordarea asistenţei stomatologice de urgenţă în condiţii de siguranţ, potrivit Agerpres.

"Subliniem faptul că, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, publicul şi reprezentanţii mass-media nu vor avea acces la lucrările şedinţei. Şedinţa se va transmite live atât pe site-ul PMB, cât şi pe pagina de Facebook a primarului general şi cea a Primăriei Capitalei", se arată într-un comunicat de presă al PMB.

În cadrul reuniunii, se va dezbate şi un proiect de hotărâre privind stabilirea procedurii de desfăşurare a şedinţelor CGMB în situaţii excepţionale, constatate de autorităţile abilitate.

Pentru categoriile defavorizate expuse riscului de infectare cu noul coronavirus va fi analizat un proiect de hotărâre privind aprobarea unui proiect-pilot pentru asigurarea unei mese zilnice, a precizat municipalitatea.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB este înscris şi un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor legale în vederea achiziţiei unui aparat de hemodiafiltrare - aparat epurare extracorporală continuă omni pentru suport multiorgan (CRPT), de către Asociaţia Centru Municipal pentru Dialog Bucureşti ca activitate în cadrul proiectului Sprijin pentru prevenirea răspândirii şi combaterii COVID-19.

Măsuri aplicabile pe perioada instituirii stării de urgenţă determinată de răspândirea noului coronavirus şi aprobarea acordului de asociere dintre Municipiul Bucureşti şi Fundaţia Crucea Alb - Galbenă din România, în vederea implementării în comun a proiectului "Din toată inima pentru toată familia", sunt alte proiecte care figurează pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Consilierii municipali vor mai analiza delegarea către consiliile locale ale sectoarelor ale Capitalei a încheierii contractelor de depozitare a deşeurilor reziduale rezultate în urma procesului de sortare şi tratare a acestora.

Ordinea de zi a şedinţei mai include proiecte de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier general al Ancuţei Florea şi vacantarea acestuia, precum şi validarea mandatului lui Gheorghe Marinescu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO