Firea va face plângere penală Ministerului Sănătății. Ce a spus despre moțiunea contra Guvernului
Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că susţine ideea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, din cauza felului în care acesta a gestionat pandemia COVID-19.
Firea consideră că Guvernul a "speriat" inutil populaţia şi "a prăbuşit" economia, fără să ia măsuri care să scoată ţara din criză.
"Din punctul meu de vedere, e imperios necesar. Când anume, vom vedea, pentru că o moţiune de cenzură o depui nu ca pe un exerciţiu de imagine sau un exerciţiu politic, că nu ne jucăm cu cetăţenii. (...) Trebuie să ne convingem că avem şi majoritate pentru ca moţiunea să treacă. Momentul trebuie discutat şi negociat cu celelalte partide politice, cu PRO România, cu ALDE, cu celelalte partide mai mici, pentru că, altfel, de partea cealaltă ei vor aduna o majoritate de strânsură, cum a fost şi data trecută, când au dat ei Guvernul jos, au adunat şase partide, unul mai mare, cinci mai mici şi au dat jos un Guvern care a reieşit din alegeri parlamentare corecte, care nu au fost contestate, pentru a guverna ei. Este punctul meu de vedere, nu este opinia oficială a formaţiunii pe care o reprezint", a spus Gabriela Firea, la România TV, citată de Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Firea vrea ”dialog în interesul românilor” cu Iohannis
Făcând referire la o declaraţie mai veche a lui Klaus Iohannis, conform căreia nu va numi cât este preşedinte un premier de la PSD, Firea a spus că situaţia trebuie analizată foarte bine din punct de vedere politic.
"După căderea Guvernului trebuie să ştim ce punem în loc, ce configuraţie politică, astfel încât să fie acceptată la Palatul Cotroceni, cine să facă partea din acea coaliţie, că-i de uniune naţională, că e pentru a ieşi ţara din criza economică post criză sanitară şi aşa mai departe. Aici ar trebui un dialog în interesul românilor, cu preşedintele ţării", a declarat Gabriela Firea.
Plângere penală contra Ministerului Sănătății
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai anunţat miercuri că va depune plângere pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor la adresa conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii pe motiv că au refuzat autorizarea Arenei Naţionale ca loc pentru efectuarea testelor de tip anticorpi pentru populaţie.
Firea a precizat că deşi în urmă cu două săptămâni, reprezentanţi ai DSP au efectuat verificări şi au transmis că sunt respectate toate măsurile din punct de vedere medical şi al circuitelor şi că vor elibera avizul, ulterior au revenit asupra deciziei, invocând un ordin de ministru mai vechi şi, mai mult, au cerut oprirea activităţii de testare pe Arena Naţională, trimiţând o echipă de control când au început testările.
"Mâine (n.r. joi) depunem plângere pentru abuz în serviciu şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP Bucureşti şi pentru conducerea Ministerului Sănătăţii. (...) A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din opt persoane, acum două săptămâni, a analizat în vederea avizării toate circuitele medicale, s-au declarat foarte mulţumiţi, au spus că spaţiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării (...), au spus că se duc la birou şi ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit. Conducerea ASSMB a sunat în fiecare zi şi s-a transmis că se lucrează şi că va fi trimis. Pur şi simplu ne-au amăgit, ne-au dus cu vorba, în dispreţ faţă de bucureşteni. Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa şi a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP şi doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătăţii, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională", a afirmat Gabriela Firea.
Firea spune că nu se impune continuarea stării de alertă
Primarul general al Capitalei a spus că prin aceste acţiuni se doreşte atât blocarea unui proiect de-al său, cât şi ascunderea adevărului cu privire la situaţia infectărilor, care nu ar fi atât de gravă pe cât doresc autorităţile sanitare să o arate şi a dat asigurări că activitatea de testare va continua.
Firea a susţinut, de asemenea, că nu se impune continuarea stării de alertă şi a acuzat guvernanţii pentru felul în care gestionează pandemia, "băgând groaza în români şi distrugând economia" şi pentru că îşi folosesc puterea "pentru grupuri de interese, nu pentru a sprijini cetăţenii", pe care îi minte şi "îi ţine în lesă".
Ea a precizat că în municipiul Bucureşti au fost testaţi 10.215 de pacienţi, 3.950 de cadre medicale, efectuându-se în total 17.736 de teste, dintre care doar 1.898 au fost pozitive, susţinând că la o populaţie de aproximativ 4.000.000 de persoane, aceste date nu justifică măsurile exagerate luate de autorităţi.
Sursa: Agerpres
Etichete: ministerul sanatatii, guvern, motiune, dsp, plangere penala, firea,
Dată publicare:
11-06-2020 07:09