Filmul incidentului care a dus la moartea unui bucureștean, împușcat de polițiști

Dată publicare: 22-04-2020 20:41
Dată actualizare: 22-04-2020 20:54


Incident şocant, în Capitală. Un bărbat de 37 de ani, care făcea scandal într-un bloc din sectorul 1, a fost împuşcat de poliţişti, şi a murit apoi, la spital.

Înainte să fie imobilizat, individul, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, şi având două obiecte ascuţite în mâini, a atacat şi rănit doi agenţi. Nu era la primul gest extrem. În urmă cu 4 ani, a provocat un incident de securitate, în faţa Palatului Victoria, după ce a intrat intenţionat cu maşina, în gardul clădirii guvernului.

Incidentul a început în jurul orei 5 dimineaţa. Individul a ieşit dezbrăcat pe holuri şi a început să facă scandal. Vecinii, sătui de strigătele lui au încercat să-l calmeze, însă bărbatul a răspuns violent şi era înarmat cu o foarfecă şi o pilă ascuţită. Oamenii s-au temut să intervină aşa că au sunat la 112.

Martor"Un cetăţean a ieşit din bloc în lenjerie intimă, cu un cuţit, a făcut scandal, a fost chemată poliţia...

Au intervenit repede 4 poliţişti de la secţia 5 care l-au găsit pe scandalagiu la parterul clădirii. Când i-a zărit, acesta a urcat în lift, iar agenţii l-au urmărit pe scări. Când l-au ajuns din urmă, agresorul l-a rănit pe unul dintre ei la o mână şi un picior.

Pentru că viaţa le era pusă în pericol, poliţiştii au scos armele şi după ce l-au somat au tras asupra lui. Unul din gloanţe l-a nimerit pe bărbat în abdomen.

Bogdan Despescu, secretar de stat MAI: "Activităţile noastre nu au drept scop violența împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, însă când un poliţist sau un cetăţean e atacat, supus unei agresiuni sau îi e pusă viaţa în pericol, acţionăm ferm conform legii şi nu ezităm să folosim toate mijloacele din dotare."

Bărbatul împuşcat a murit câteva ore mai târziu la spital. În 2016, s-a ales cu un dosar penal pentru tulburarea ordinii publice şi distrugere, după ce a intrat cu maşina în gardul guvernului. Atunci, bărbatul le-a spus anchetatorilor că gestul său este "un manifest cu privire la ameninţările teroriste asupra României".

Judecătorii sectorului 1 l-au obligat să urmeze un tratament psihiatric. Moartea sa este anchetata acum de procurori.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: Vom pune la dispoziţia procurorului de caz toate informaţiile necesare, atât cu privire la procedurile interne la uzul de armă şi orice alte date necesare.

Ancheta a fost preluată de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti ajutaţi de poliţiştii serviciului omoruri. Sunt luate în calcul toate variantele, însă cea mai plauzibilă pare să fie legitimă apărare.


VIDEO PROTVPLUS.RO