Filmul conflictului dintre polițiști și clanul din Vâlcea. De ce i-a blestemat mama agresorilor


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 09:24
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 16:28
Categorie: Stiri actuale

Lupta împotriva pestei porcine a căpătat noi dimensiuni, marți noapte, într-o comună din Vâlcea.

Doi poliţişti, care i-au somat pe doi fraţi să oprească duba cu care transportau porci, au fost atacaţi de către cei doi indivizi, care nu aveau acte pentru animale.

Totul s-a lăsat cu focuri de armă şi cu o bătaie serioasă încasată de agenţii de la poliţia rurală. Miercuri, cei doi fraţi au fost reţinuţi, iar autorităţile care au mers acasă la ei, unde au găsit peste 100 de porci, pe care îi vor eutanasia.

Era ora 1, când poliţiştii din Prundeni au făcut semn şoferului unei dube să oprească. Pentru că acesta a ignorat semnalul agenţilor şi a accelerat, oamenii legii s-au luat după el.

Când individul a oprit în curtea casei unde locuia, a ieşit o bătaie în toată regula. Poliţiştii, care au tras 9 focuri de armă în plan vertical, ca să îi potolească pe fraţii dezlănţuiţi, n-au reuşit să-i stăpânească.

Au luat amândoi bătaie şi au ajuns la spital. Cei doi fraţi au fugit imediat după incident, iar mama lor susţine că ei au fost, de fapt, victimele.

Mama agresorilor: "Ei aicea se îmbrânceau cu ei, în curte, şi ei trăgeau cu pistoalele. Ei trăgeau ...Copiii, 4-5 copii pe bătătură, toată noaptea n-au dormit copiii din cauza pistoalele lor. S-au îmbrâncit, într-adevăr, s-au bătut ... dar nu ştiu din ce conflict. Au împuşcat roţile alea şi au tras aicea, iar un glonţ, în asta. Uitaţi că se cunoaşte! Aici au tras cu glonţul şi aicea era harababură de poliţai, doamnă, ei, amândoi! Şi îmbrânceli din alea, din alea ... le-au sărit pistoalele din mână. Şi pistoalele le-am găsit şi le-am pus aicea. Nu mai scăpăm de ei, cu gloanţele".

Miercuri, cei doi au fost prinşi în trafic, în Slatina, şi au fost duşi la Parchetul din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, pentru audieri. Sunt acuzaţi de ultraj.

Cătălin Udrea, purtătorul de cuvant al IPJ Vâlcea: "Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical. În cele din urmă, autoutilitara a oprit în faţa unei locuinţe din satul Calina, iar în timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, aceştia au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane de la faţa locului

Unul dintre poliţişti a ajuns la spitalul municipal din Râmnicu Vâlcea pentru investigaţii. Niciunul dintre agenţi nu este în stare gravă şi nu a necesitat spitalizare.

Dr. Dan Ponoran, managerul Spitalului Vâlcea: "Prezenta un traumatism craniofacial cu fractura de piramidă nazală, dar era stabil dpdv hemodinamic. Deocamdată este investigat, dar, din ce am înţeles de la colegii de la UPU nu pune probleme".

 

Astăzi, o mulţime de poliţişti şi jandarmi i-au însoţit pe reprezentanţii DSV în curtea celor doi fraţi turbulenţi. Autorităţile au găsit circa 120 de porci, toţi fără forme legale, aduşi din diverse regiuni în care a fost semnalata pesta porcină şi unde este interzisă comercializarea şi transportul.

Dr. Minodora Văduva, DSV Vâlcea :"Sunt porci aduşi din Dolj, din Arad, din Bihor, din judeţe cu pestă, da, v-am spus ... În afară de Suceava, toată ţara e în restricţie de mişcare!

Proprietara porcilor: "Majoritatea sunt crescuţi de noi, doamnă!" Dr. Minodora Văduva: "Noi am fost aici în curte. Nu sunt crescuţi de dumneavoastră. Azi noapte a băgat porci, nu ştim de unde! Nu sitm din ce zonă, nu ştim statusul de sănătate. Riscul este să-i fi adus cu pestă".

Toţi porcii au fost eutanasiaţi, în blestemele mamei celor doi tineri de 28 şi 31 de ani, care i-au agresat pe poliţişti ca să apere "afacerea" familiei. Procurorul va decide, în urma audierilor, ce se va întâmpla cu cei doi fraţi care sunt de câteva ore în sediul parchetului, unde dau socoteala pentru bătaia aplicată poliţiştilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO