Filmul accidentului mortal cu skijetul, de la Costinești. Primele măsuri luate de Poliție
După tragicul accident de pe litoral, când un turist a murit la Costineşti, după ce a pornit pe mare cu skijetul, anchetatorii au încercat să afle exact ce s-a intamplat.
Susţin că ambarcaţiunea s-a oprit în plasele pescăreşti din dreptul plajei turistice, omul a fost catapultat şi apoi scuterul acvatic l-ar fi lovit în piept. Prietenul victimei, care este și proprietarul skijetului, va fi audiat de procurori în dosarul deschis în acest caz, pentru ucidere din culpă.
Poliţiştii au reuşit să refacă, din primele cercetări, filmul accidentului. Tânărul din Republica Moldova venise la mare cu familia şi stătea, se pare, la un prieten care avea o casă în zona Costineşti. Acelaşi amic avea acasă şi un skijet, aşa că bărbatul de 41 de ani a vrut să-l încerce pe mare.
După ce s-a lovit de plase, bărbatul ar fi fost catapultat în apă şi a fost lovit în piept de skijet.
Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa: "În urma impactului s-a răsturnat şi a fost lovit de ambarcaţiune, ulterior fiind constatat decesul sau. Vor fi audiate mai multe persoane la sediul poliţiei, printre care şi prietenul de la care ar fi împrumutat skijetul."
Bărbatul a fost adus la mal de o barcă ce făcea ture cu turişti până la Epava din Costineşti. Poliţiştii susţin că ambarcaţiunea victimei era în derivă, dar încă pornită.
Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa:
"Skijetul era încă în funcţiune. Exact că la o motocicletă care se răstoarnă şi ea îşi continuă drumul şi se răstoarnă sau se roteşte."
Şeful Asociaţiei Scafandrilor Profesionişti susţine că accidentul de sâmbătă s-a produs din cauza nerespectării regulilor de către proprietarii de ambarcaţiuni, dar şi a lipsei controalelor în zona.
Gabriel Bălan, şeful Asociaţiei Scafandrilor Profesionişti:
"Nu avea ce să caute ăla cu skijetul în plasele pescăreşti. Faptul că nu se delimitează clar zonele unde să ai voie să practici... Ăsta nu e un sport, e o nebuneală, asta nu e un sport nicăieri în lume."
Din păcate, în ultima vreme tot mai mulţi indivizi care deţin bărci de mare putere trec foarte aproape de plajă sau de ambarcaţiunile cu turişti, punându-i în mare pericol pe pasageri. Scene ca aceasta se repetă zilnic, susţin ghizii. Pază culoarelor de navigaţie pentru agrement ar trebui asigurată de Apele Române sau de Poliţie.