Trupul romanului ucis in atacul din Afganistan, repatriat maine

Ultima actualizare: 28-10-2012 18:33

Trupul romanului ucis in misiunea ONU din Afganistan va fi repatriat luni si inmormantat apoi in localitatea Izvoarele Sucevei, unde a crescut, spune sora lui Filaret Motco.

Afganistan: Romanul Moţco Filaret a avut parte de o moarte infricosatoare

Cativa membri ai familiei vor porni spre Bucuresti ca sa-l intampine pentru ultima data. Expertul, in varsta de 43 de ani, a fost ucis impreuna cu 4 patru colegi intr-un sangeros atac impotriva obiectivului Natiunilor Unite. Ar fi trebuit sa fie ultima sa misiune in Afganistan dupa o cariera internationala impresionanta, isi aminteste mama lui Filaret. Si asa a si fost.

Eudochia Motco, mama romanului, a declarat: "A zis ca vine la Craciun, la Paste si iaca, a venit! Acum o saptamana a spus sa nu umblu pe afara, prin glod, sa nu racesc si uite, eu am 83 de ani, in ianuarie, si iaca, copilul meu s-a dus si eu am ramas".

Filaret vorbea saptamanal cu cei dragi. Ii suna sa le auda vocea. Le spunea mereu ca este bine si ca se va intoarce curand acasa, la Izvoarele Sucevei. Sora lui Filaret, Maria Marusiac isi aminteste ca de fiecare data suna inainte sa ajunga, rugand-o sa-i gateasca.

Profesorii si-l amintesc curajos. In ultimii 11 ani, Filaret Motco a acumulat o experienta impresionanta in serviciul organizatiilor internationale. A avut misiuni la OSCE si ONU. Cariera sa a fost curmata cind o manifestatie anti-americana a degenerat intr-un atac singeros impotriva unui obiectiv ONU. Agentiile de presa au vehiculat informatia ca romanul ar fi fost decapitat, insa guvernatorul provinciei a dezmintit informatia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO