Fetita din Vaslui, hranita doar cu pufuleti si care a avea 5 kg la 4 ani, a luat in greutate. Cum s-a transformat in 9 luni


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 07:59
Categorie: Stiri actuale

Holurile Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi s-au umplut miercuri de bucurie si de glasuri vesele de copii.

Florentina, fetita din Vaslui hranita doar cu pufuleti si care in urma cu un an a ajuns la spital cantarind doar 5 kg, a implinit 5 ani.

Doctorii si asistentele i-au facut o petrecere surpriza chiar la spital, in salonul in care a fost internata in urma cu 9 luni. Fetita a avut parte de tort, cadouri si multa iubire.

Patru ani, cat timp a stat cu familia ei, Florentina nu a avut parte de astfel de momente. Nu stia ce gust are tortul, pentru ca parintii o hraneau doar cu pufuleti. Fetita a ajuns anul trecut la spitalul din Iasi malnutrita si in coma. Nu putea sa mearga si nici sa vorbeasca, dar viata ei s-a schimbat radical.

Acum rade, vorbeste iar personalul din spital o considera ca fiind copilul lor.

"E o zi absolut unica pentru clinica noastra. E ziua lui Flori. Este copilul nostru, adoptat de personal, aici a crescut, a facut ochi, aici a recuperat deficitul ponderal. Are 17 kg si a venit cu 5 kg la 4 ani si 3 luni", a povestit Marin Burlea, sef sectie Spitalul de Copii "Sf. Maria".

Cand a venit prima oara la spital, fetita cantarea doar 5 kg. Acum are aproape 17 kg, si mai vine la spital doar in vizita. Floretina se afla acum in plasament, iar in scurt timp umeaza sa fie adoptata de un medic rezident din Iasi.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO