Incident in statia de metrou Tineretului, dupa o defectiune la reteaua electrica. Sute de calatori au fost evacuati


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 22:35
Categorie: Stiri actuale

Un incident la metrou, din fericire fara urmari grave, a speriat si a incurcat miercuri seara sute de calatori, in statia Tineretului.

Din cauza fumului degajat dupa o defectiune la reteaua electrica, metrourile de pe linia Berceni-Pipera nu au mai oprit in aceasta statie, pentru a nu expune calatorii. 

Circulatia intre statiile Tineretului si Unirii a fost restrictionata pe un singur fir, iar lucratorii Metrorex s-au apucat imediat de reparatii. Ca masura de precautie, o garnitura a ramas la peron, si cateva sute de persoane au fost evacute si duse la suprafata.

Alarma s-a dat in jurul orei 21, la statia de metrou Tineretului, dupa ce mai multi angajati Metrorex au observat ca iese fum din tunel. Acestia spun ca la cateva sute de metri de peron, au izbucnit flacari la izolatia cablurilor electrice. Circulatia trenurilor a fost imediat oprita prin tunelul respectiv. Ca o masura suplimentara de precautie, autoritatile au decis sa opreasca in statie o garnitura - una din cele noi achizitionate de Metrorex.

Din cauza fumului gros, aproximativ cinci sute de persoane au fost evacuate de urgenta.

Locotenent Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti-Ilfov: "Nu au fost probleme in ceea ce priveste evacuarea persoanele, nu au fost calatori raniti, pe celalalt sens metroul nu a mai oprit in aceasta statie pe durata interventiei pompierilor."

Circulatia a revenit la normal dupa trei ore, in care lucratorii Metrorex au schimbat o buna parte din cabluri. Reprezentantii pompierilor si ai Metrorex urmeaza sa stabileasca acum cauza incendiului si, in paralel, vor verifica instalatiile electrice de pe tot traseul.

VIDEO PROTVPLUS.RO