Piscina mortii.Neglijenta a ucis o fata de 7 ani la Oradea. Gura tevii de evacuare nu era acoperita

Ultima actualizare: 04-11-2012 21:02

Cat a fost ghinion si cat a fost inconstienta? Indiferent de raspuns, un copil nevinovat a murit din cauza unor oameni carora nu le-a pasat ca intr-o piscina publica, gura de evacuare a apei, nu are o sita de protectie.

Micuta de 7 ani a fost aspirata de vartej si prinsa ca-n menghina, pentru ca nimeni nu s-a gandit sa anunte ca bazinul va fi golit, chit ca erau oameni in el. Trupul ei a ramas fixat ca un dop in canal. A incercat sa strige, dar a fost auzita tarziu de fratele ei. Cativa adulti au sarit sa o ajute, dar forta apei era mult prea mare. Salvamarul nu a fost pe faza, iar parintii nu au vazut din vreme scena. Procurorii vor discuta cu toti, pe rand.

Medicii au resuscitat-o pe copila si au reusit sa o tina in viata pana la Spitalul din Oradea. Dupa doua ore insa, s-a stins.

Parintii copilei, innebuniti de durere, cer acum ca vinovatii sa plateasca pentru moartea fiicei lor.

Administratorii complexuluii sustin, in plus, ca acum cateva zile exista un grilaj la gura de evacuare respectiva, dar nu se stie cum a disparut. Cert e ca nici pe conducta nu s-a gasit grilajul respectiv, desi anchetatorii au cautat, cu instrumente speciale, aproape 10 metri.

Se pun intrebarile: cum de a fost posibil sa fie evacuata apa fara niciun avertisment, desi mai erau oameni in bazin, printre care multi copii, si de ce nu exista un grilaj de protectie care sa acopere scurgerea?

Reprezentantii strandului sustin ca sita ar fi disparut subit, in urma cu cateva zile

"Joi au luat niste peturi de apa si grilajul era aici, ce s-a intamplat de joi pana acum... Uitati, se vad urmele grilajului!", a spus un angajat.

Revoltator este ca, in urma cu patru ani, o fetita de 12 ani a murit exact in acelasi mod, la Caracal. Atunci, directorul strandului si o angajata au fost trimisi in judecata pentru ucidere din culpa, insa procesul nu s-a finalizat nici pana astazi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO